Κορονοϊός: H λογική της στρατηγικής προφύλαξης πριν από την έκθεση

Kορονοϊός: Η στρατηγική της προφύλαξης πριν από την έκθεση στον ιό δίνει κουράγιο σε παγκόσμιο επιπεδο. Ποιος ο ρόλος της χλωρικίνης και της υδροξυχλωρικίνης πίσω από την στρατηγική αυτή που δοκιμάζουν οι επιστήμονες. Μπορεί να βοηθήσει στην πράξη τις ασθενέστερες χώρες;

Χλωρικινή για τον ...πόνο των ασθενέστερων χωρών;

Πριν από περίπου 2 μήνες ένας ειδικός ερευνητής που ασχολείται με την ελονοσία συνειδητοποίησε ότι ο covid -19 θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες. Έτσι, ο κ. Nicholas White αποφάσισε ότι

κάτι έπρεπε να γίνει για την ενίσχυση των χωρών αυτών, ούτως ώστε να μην καταρρεύσουν μαζικά τα συστήματα υγείας και να προστατευτούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι στην ουσία οι στρατιώτες στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Ο White και οι συνεργάτες του, οι οποίοι εργάζονται στο Τμήμα Ερευνών της Τροπικής Ιατρικής του Mahidol στη Οξφόρδη, σκέφτηκαν ότι η υδροξυχλωρικίνη και η χλωρικίνη θα ήταν χρήσιμες για τις χώρες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση. Σχεδίασαν λοιπόν δοκιμές για 40.000 γιατρούς και νοσηλευτές στην Ασία, την Αφρική αλλά και την Ευρώπη.

Οι δοκιμές αυτές έγιναν με σκοπό να δουν κατά πόσο τα δύο αυτά φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να προφυλάξουν τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊου, δηλαδή τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Η διαδικασία αυτή ήταν τρομερά δύσκολη λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που συνάντησαν στην πορεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα