Κορονοϊός: 1.476 νεκροί σε 27 μέρες, αγωνία για τα κρούσματα σήμερα

Κρούσματα σήμερα: Με αρνητικές εξελίξεις ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο προτελευταίος μήνας του χρόνου έχει αποδειχτεί ο πιο φονικός -μέχρι στιγμής- μήνας για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας.

Μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή μέσα σε 27 ημέρες, είχαν καταγραφεί 1.476 θάνατοι από κορονοϊό από τους συνολικά 2.102 που μετρά η χώρα από τον Μάρτιο.

Παράλληλα, μέσα στον Νοέμβριο σημειώθηκαν απανωτά αρνητικά ρεκόρ τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους και

διασωληνωμένους.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότ την ίδια ώρα είναι εμφανής και η μείωση των κρουσμάτων, όπως επισήμαναν οι ειδικοί χθες, Παρασκευή 17/11 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον ιό.

Τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 2.000 ημερησίως, με τη μείωση ωστόσο αυτή να μην κρίνεται αρκετή ώστε να μπει τέλος στο lockdown.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της παράτασής του για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Επιπλέον, παρά τη μείωση κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική και αυτή δεν είναι μια κατάσταση που αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου,  αναμένεται να συνεχιστεί η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας. H καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνιζε χθες κατά την επίσημη ενημέρωση ότι «Αναμένουμε πίεση στο ΕΣΥ»

Κρίσιμο το σημερινό Σάββατο 28/11

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι και η σημερινή ημέρα με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αναμένει με αγωνία τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα φαίνεται να σταθεροποιούνται στα 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα