Κορονοϊός: 143 νεκροί στην Ελλάδα - Εξέπνευσαν άλλοι τρεις ασθενείς - Νέος θάνατος από την κλινική Ταξιάρχαι

Στους 143 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό καθώς εξέπνευσαν άλλοι τρεις ασθενείς ο ένας εκ των οποιων προερχόταν από την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, εξέπνευσε από κροονοϊό στην Ελλάδα 57χρονος ανδρας διασωληνωμένος στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νοσοκομείο «Σωτηρία» ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα. Επιπλεόν, κατέληξαν

και ένας 83χρονος στο ΝΙΜΙΤΣ, αλλά και ένας 85χρονος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από την κλινικη Ταξιάρχαι στο Περιστέρι

Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown

Πότε και υπό ποιους όρους μπορεί να έχουμε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown: «Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα», δηλώνει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και σημειώνει πως η αξιολόγηση θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. «Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως η αξιολόγηση θα γίνει σε 2 βδομάδες.«Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown». Ο ίδιος τόνισε πως οι «επαφές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο και ειδικά όταν περνάνε τα 15 λεπτά ενώ σε ανοιχτό χώρο η επικινδυνότητα δεν είναι μηδέν αλλά είναι χαμηλότερη».

Keywords
Τυχαία Θέματα