Κορονοϊός - Βρετανία: 847 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Συνολικά 14.576 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Βρετανία λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Βρετανία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 847 νέοι θάνατοι από κορονοϊό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, που σήμερα πραγματοποίησε ακρόαση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν, γρήγορα και μαζικά, διαγνωστικά τεστ για τον ιό στον πληθυσμό, όπως και ιχνηλάτηση όλων όσων έρχονται σε

επαφή με κάποιον που έχει τον ιό.

Αρχικά είπε θα μπορούσε να δοκιμαστεί η πρακτική σε περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλοί αριθμοί περιστατικών, ώστε να εξετάζεται εκεί το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown.

Ολλανδία

Συνολικά 144 νέοι θάνατοι και 1.235 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ολλανδία το τελευταίο 24ωρο. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά 1.235 στα 30.449. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 144 στους 3.459, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Ελβετία

Στους 1.059 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελβετία ενώ υπάρχουν συνολικά και 27.078 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Ελβετίας, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε στους 1.059 από 1.017 που ήταν χθες, ενώ τα κρούσματα χθες ήταν 26.732.

Ισπανία

Διαρκώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Φερνάντο Σιμόν, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε στα 188.068.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 5.252 νέα περιστατικά μόλυνσης, μεταξύ της χθεσινής και της σημερινής ημέρας, καταγράφοντας αύξηση 2,9%. Επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκε στους 585 θανάτους, από 551 τη χθεσινή νύχτα.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός - Ρωσία: Ξεκινά θεραπεία ασθενών με χλωροκίνη

Πένθος για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ - Πέθανε από κορονοϊό στενός του συνεργάτης

Κορονοϊός - ΟΗΕ: Προειδοποίηση για 300.000 θανάτους στην Αφρική!

Keywords
Τυχαία Θέματα