Κορονοϊός : Αυξήθηκαν κατά 40% τα κρούσματα στην Αττική μέσα στην εβδομάδα

Tις τελευταίες μέρες τα κρούσματα σημείωσαν ανοδική πορεία, γεγονός το οποίο και οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για την ανακοπή της διάδοσης του κορονοϊού. Χαρακτιτιστικό είναι ότι αυξήθηκαν κατά 40% τα κρούσματα στην Αττική μέσα στην εβδομάδα όπως τόνισε νωρίτερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης. 

«Πνίγεται» στον κορονοϊό η Αττική

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην Αττική σήμερα καταγράφονται 290 κρούσματα από τα 841 συνολικά. Ο επιδημιολογός σημείωσε

ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να χρησιμοποιούν τη μάσκα και να μην θεωρούν τον εαυτό τους άτρωτο. Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ημερήσιας επιδημιολογικής υπογραμμίζοντας πως το δεύτερο κύμα «φουντώνει» με 500.000 κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως ενω τόνισε ότι η  επιδημία στην Ελλάδα επεκτάθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα με καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά.

Τα κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη. Οι νέοι από 19-40 μολύνονται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της επιδημίας και «πρέπει να προσέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα, να μην θεωρεί πως είναι άτρωτη».  

Νίκος Χαρδαλιάς: Να εφαρμοστούν πιστά τα μέτρα

Πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους μας και προσαρμογή των κανόνων, ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σε σχέση με τα νέα μέτρα:

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι και άνθρωποι ΜΜΕ μετακινούνται με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση.
Εργαζόμενοι άλλων κλάδων με βεβαίωση εργόδοτη, ο ο οποίος συμπληρώνει στην ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο.
Ελεύθεροι επαγγελματίες επίσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ.
Δημόσιοι υπάλληλοι με ταυτότητα ή διαβατήριο.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο, οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.
Στη γυμναστική στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, ενώ σε ταβέρνες επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρις μικροφωνική μέχρι τρία άτομα.

Λεπτό προς λεπτό η ενημέρωση του Γκίκα Μαγιορκίνη και του Νίκου Χαρδαλιά. Τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα.

Συνεχής ενημέρωση

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές με κόκκινο και πορτοκαλί συναγεμό όλοι οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκες παντού ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες. 

Αναλυτικά τα μέτρα

Μάσκα παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30, και επίσημα από το Σάββατο 24/10 σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα.

Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, δηλαδή τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους.

«Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όσο για την υποχρεωτική μάσκα παντού, δηλαδή όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους τόνισε: «Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.

Οι 19 περιοχές στις οποίες ισχύουν τα μέτρα ΕΔΩ

Live η ενημέρωση για τον κορονοϊό:

 

Keywords
Τυχαία Θέματα