Κορονοϊός - Moderna: Ποια θα είναι η τιμή του εμβολίου, σύμφωνα με το Reuters

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τη «μάχη» κατά του κορονοϊού, μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 95%, συμπληρωματικά με τα θετικά νέα των προηγούμενων ημερών για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Σημαντικό πλέον είναι το ερώτημα για το πόσο θα είναι το κόστος αγοράς όταν αυτό θα βγει στην κυκλοφορία. Σχετική συμφωνία ανάμεσα ΕΕ και

Moderna για το εμβόλιο μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ οι συζητήσεις για τη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών έχουν φτάσει στο νομικό στάδιο, με το θέμα της τιμής να μην είναι εμπόδιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή που διαπραγματεύθηκε ήταν κάτω από 25 δολάρια η δόση, ενώ ο αξιωματούχος κράτησε την ανωνυμία του, με την Moderna να μην θέλει να σχολιάσει το θέμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Moderna από τον Ιούλιο, ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για 300.000.000 δόσεις από το εμβόλιό τους.

Τον Αύγουστο, οι ΗΠΑ πλήρωσαν τη Moderna 15 δολάρια για κάθε δόση ώστε να εξασφαλίσουν 100.000.000 εμβόλια σε μια συμφωνία που έφτασε τα 1,5 δισ. δολαρία, με την Ουάσινγκτον να έχει οψιόν αγοράς 400.000.000 δόσεων σε άγνωστη τιμή. Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται με δύο δόσεις.

Οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια

Η Κομισιόν, προ ημερών έφτασε σε συμφωνία με την Pfizer και τη BioNTech ώστε να προμηθευτεί το εμβόλιο του κορονοϊού, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει οι εταιρίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληρώσει λιγότερα από 19,50 δολάρια τη δόση, τιμή που εν μέρει αντικατοπτρίζει την οικονομική υποστήριξη ΕΕ και Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμβολίου, αναφέρει το Reuters.

Τέλος, η ΕΕ έχει συμφωνήσει με τις CureVac, AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson (έως 400.000.000 δόσεις από την κάθε μία), Sanofi-GSK (έως 300.000.000 δόσεις) ώστε να αγοράσει εμβόλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός - Moderna, Ποια, Reuters,koronoios - Moderna, poia, Reuters