Κοροναϊός: Ύποπτα κρούσματα στο Θριάσιο

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς μεταφέρθηκαν εκεί δύο νεαρές γυναίκες από την Κίνα, ως ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό.

Αναμένονται αποτελέσματα από την εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό COVID-19, δύο γυναίκες στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο νοσηλεύονται από εχθές δύο Κινέζες οι οποίες εισήχθησαν με συμπτώματα από ιδιωτική κλινική, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν από Σιγκαπούρη και αν και δεν πληρούν πλήρως τον ορισμό του κρούσματος, εισήχθησαν και εξετάζονται

για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αναμένονται το μεσημέρι.

Αν και έχουν εκφραστεί ανησυχίες, κυρίως από τους εργαζόμενους, για την επάρκεια των νοσοκομείων αναφοράς να αντιμετωπίσουν κρούσματα της νόσου το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ διαβεβαιώνουν πως όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και πως η χώρα είναι θωρακισμένη. Άλλωστε, με το συντονισμό του ΕΚΑΒ συνεχίζονται οι ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, ενώ σε υψηλή ετοιμότητα είναι και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα ο νέος κοροναϊός πλησίασε σήμερα τους 1.700, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας της Γαλλίας ότι καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός εξαιτίας του COVID-19 εκτός Ασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα