Κοροναϊός: Οι επιστήμονες βρήκαν τελικά από τι προήλθε ο ιός

Κοροναϊός: Από τα εργαστηριακά αποτελέσματα εξετάσεων, από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών που νόσησαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό και νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο του Γουχάν, επιβεβαιώθηκε η γενετική ακολουθία που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με έναν ιό που προσβάλλει τις νυχτερίδες.

Ο κοροναϊός προσέβαλε τους πρώτους ανθρώπους στην πόλη του του Γουχάν, όταν ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά, από τα ζώα στους ανθρώπους.

Μια νέα επιστημονική έκθεση “έδειξε” συγκεκριμένη

πηγή μόλυνσης: τις νυχτερίδες.

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας που χτυπά την Κίνα, δημοσίευσαν μία νέα μελέτη που επιβεβαιώνει ότι ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) του 2003, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 800 άτομα και του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

Κοροναϊός: Χάρτης απεικονίζει LIVE την εξάπλωση της επιδημίας

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες 

Η εφημερίδα Mirror πριν ημέρες επικαλούμενη δημοσίευμα του περιοδικού Chinese Science Bulletin, ανέφερε ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νυχτερίδες μπορούν να «φιλοξενούν» τον θανατηφόρο ιό.

Μία εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει ένα κοριτσάκι να τρώει με τσόπστικς τη σούπα νυχτερίδας προκάλεσε ανησυχία καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως η νυχτερίδα είναι ξενιστής του νέου ιού.

Η «ύποπτη» αγορά στη Βουχάν

Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ για μία κεντρική αγορά στην πόλη Βουχάν προκαλεί ανησυχία, καθώς σε αυτή πωλούνται ζωντανά κοάλα, φίδια, αρουραίοι και κουτάβια λύκων, τα οποία αγοράζει ο κόσμος για να τα μαγειρέψει και να τα φάει.

Η συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με τη Daily Mail, πέρασε από τον έλεγχο των αρχών καθώς εικάζεται ότι ο κοροναϊός μπορεί να προέρχεται από κάποιο άγριο ζώο που βρίσκεται προς πώληση.

Μετά τον έλεγχο έκλεισε και χαρακτηρίστηκε ως «το σημείο μηδέν» από τις τοπικές αρχές. Να σημειωθεί ότι υπάλληλοι από τη συγκεκριμένη αγορά ήταν από τους πρώτους που νόσησαν από τον ιό.

Ποιος είναι ο νέος ιός

Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012). Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ειδικοί στην αρχή πίστευαν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πωλεί ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, έκτοτε έχει κλείσει και απολυμανθεί.

Πρόσφατη γενετική ανάλυση υποδηλώνει ότι ο ιός μοιάζει με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κοροναϊός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλήθηκαν στην αγορά και καταναλώθηκαν από τους ανθρώπους.

Χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που απομονώθηκαν από ασθενείς, επιστήμονες στην Κίνα έχουν καθορίσει τον γενετικό κώδικα του 2019-nCoV και έχουν χρησιμοποιήσει μικροσκόπια για να το φωτογραφίσουν, ώστε να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον τρόπο αντιμετώπισής του, πριν γίνει πανδημία.

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στην κεντρική Κίνα ζουν πλέον σε πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός,koronaios