Κόντρα στη Βουλή - Κεραμέως: Ο Γαβρόγλου θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που ισοπέδωσε την εκπαίδευση

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και της εισηγήτριας της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή δημοσιεύματα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως κάλεσε τον υπουργό να διαψεύσει δημοσιεύματα που τον ήθελαν να «εκβιάζει» την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με αντάλλαγμα την

δημιουργία Γεωπονικής και Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Ν. Κεραμέως αφού επικαλέστηκε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δήλωσε πως «αν αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι προιόν εκβιασμού τότε θα είναι μια λυπηρή μέρα για την παράταξη σας και για την χώρα» συμπληρώνοντας με νόημα πως «για την παράταξη σας δεν μας νοιάζει γιατί δεν θα είστε κυβέρνηση αύριο, αλλά μας νοιάζει η χώρα».
«Δεν μπορείτε να πετάτε λάσπη» απάντησε ο υπουργός με έντονο ύφος ζητώντας να κατατεθούν στα πρακτικά τα δημοσιεύματα και τα ονόματα όσων τα υπογράφουν.

Η βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ζητώντας επιτακτικά απο τον υπουργό να διαψεύσει τα δημοσιεύματα. Ο Κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για fake news στα οποία είναι συνηθισμένη η ΝΔ. « Με την άρνηση σας να διαψεύσετε τα δημοσιεύματα επι της ουσίας νομιμοποιείτε τα fake news» ισχυρίστηκε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας πως ο κ. Γαβρόγλου θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που ισοπέδωσε την εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα