Κόντρα Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης με φόντο τις δηλώσεις Δρίτσα για Κουφοντίνα

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Δρίτσα αναφορικά με τη 17 Νοέμβρη, τις οποίες η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε ατυχείς, και ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε το πρωί με νέες δηλώσεις του να ανασκευάσει.

Για ανιστόρητη και χωρίς προηγούμενο δήλωση για την οποία δεν πήρε θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή. « Ο κ. Δρίτσας να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις και όχι να βγαίνει στα κανάλια, ακούστηκε στο πανελλήνιο ακούστηκε ξεκάθαρα τι εννοούσε», είπε και πρόσθεσε πως αντί για εκκωφαντική σιωπή ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να απαντήσει στο Κοινοβούλιο. «Είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα, στην παράταξη της ΝΔ και τη δημοκρατία, είναι προσβολή στο λαό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και για «κατήφορο» Βρούτση έκανε λόγο απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Όλες οι εκδοχές της Αριστεράς, από την κομμουνιστική ως τη σοσιαλδημοκρατική, έχουν σαφώς τοποθετηθεί για το θέμα της τρομοκρατίας σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο,υ πογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα μέτωπο κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο κ Τσακαλώτος.

«Είναι άλλο να λένε για φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα, οι νόμοι είναι για όλους, όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη, φτάνει πια με αυτόν τον κατήφορο που αντιπροσωπεύει ο κ. Βρούτσης», είπε.

Ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης και ανοχή, επέρριψε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ και έκανε λόγο για κίνδυνο ηρωοποίησης του Δ. Κουφοντινα. Χαρακτήρισε δε, απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις Δρίτσα.

«Η υπόθεση Κουφοντίνα έχει τελειώσει πολιτικά, ηθικά, νομικά, έχει καταδικαστεί», ανέφερε από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ο Κωνσταντίνος Χήτας υποστήριξε ότι η ισόβια καθειρξη πρέπει να ισχύει στην πράξη. «Καταδικάστηκε για τα εγκλήματα του, κανείς δεν μιλάει για αθώωσή του, αλλά για εφαρμογή των αρχών δικαίου, οφείλουμε σεβόμαστε δικαιώματα κρατουμένων», είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25.

Keywords
Τυχαία Θέματα