Κοντά σε δεύτερη σύλληψη για τη δολοφονία του Άλκη η ΕΛΑΣ, σεσημασμένος ο 23χρονος

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ήδη άτομο που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη - Τον αναγνώρισαν θύματα της επίθεσης

Πολύ κοντά στη σύλληψη ακόμη ενός ατόμου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι φίλοι του δολοφονημένου νέου - που έπεσαν επίσης θύματα ξυλοδαρμού τα ξημερώματα της Τρίτης - φέρονται να έχουν αναγνωρίσει και άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα πλέον να έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι εκ των δραστών.

Σημειώνεται, άλλωστε, πως οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες.

Μετατράπηκε σε σύλληψη η προσαγωγή 23χρονου

Την ίδια ώρα, σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει στη Θεσσαλονίκη με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου.

Οι δράστες προσέγγισαν τον νεαρό και την παρέα του, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και κατόπιν τους ξυλοκόπησαν, ενώ τους επιτέθηκαν και με αιχμηρά αντικείμενα - ένας εξ αυτών και με δρεπάνι.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σεσημασμένος ο 23χρονος που συνελήφθη

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής έχει απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν με την παραβατική του συμπεριφορά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί το 2019 για επίθεση οπαδικού χαρακτήρα, ενώ εκκρεμεί και δίκη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πρόκειται και πάλι για συμπλοκή και μαχαιρώματα με οπαδούς άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης, κοντά στο ίδιο σημείο με τη δολοφονία του Άλκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο 23χρονος φέρεται, άλλωστε, να ανήκει σε σκληροπυρηνικό σύνδεσμο, ενώ είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων των δραστών.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου

Νωρίτερα, η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε με την κηδεία του 19χρονου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο νεκροταφείο της Βέροιας.

Τραγικές φιγούρες οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι έφτασαν στην εκκλησία υποβασταζόμενοι.

Δίπλα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού βρέθηκαν τόσο οι φίλοι του 19χρονου Άλκη όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Έφοδος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ειδική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Π.Π. Γερμανού στο ύψος της οδού Σβώλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος πραγματοποιήθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί, με τις έρευνες να διαρκούν για πάνω από μία ώρα.

Την ώρα εκείνη ο σύνδεσμος που λειτουργεί σε ημιώροφο πολυκατοικίας, ήταν άδειος, ενώ φεύγοντας οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους ρόπαλα, αρκετά μικρά φτυάρια, ένα laptop και διάφορα άλλα αντικείμενα μέσα σε κούτες.

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του 19χρονου

Μεγαλείο ψυχής δείχνει ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η δολοφονία του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο:

«Το μόνο που επιθυμεί ο πατέρας μετά από τον τραγικό χαμό του παιδιού του είναι να πραγματοποιηθεί ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη-ΠΑΟΚ».

Το μήνυμα αυτό μετέφερε φιλικό πρόσωπο από το περιβάλλον της οικογένειας, μετά την κηδεία του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στη Βέροια.

Keywords
Τυχαία Θέματα