«Κόλαση» σε Κίεβο και Οδησσό, νέοι βομβαρδισμοί στο Μικολάγιεφ - Φόβοι και για πυραυλικές επιθέσεις

Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο με τους ουκρανούς να κάνουν λόγο για πιθανή επίθεση με πυραύλους στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της προς κομβικές πόλεις της Ουκρανίας, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ προχωρούν σε ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων και στο σχέδιο απεξάρτησης από τα ρωσικά καύσιμα.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι φοβούνται ότι η Οδησσό θα περικυκλωθεί και ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι επιθέσεις είτε χερσαίες είτε από αέρος είτε από

τη θάλασσα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για το ενδεχόμενο ο ρωσικός στρατός να επιχειρήσει να περικυκλώσει την Οδησσό από τρεις πλευρές.

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις από τη θάλασσα, υπάρχουν ρωσικά πλοία εδώ και μέρες στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ χθες προσπάθησαν να κάνουν και την παρουσία τους ιδιαίτερα αισθητή.

Επίσης, ο δήμαρχος της Οδησσού ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός θα επιχειρήσει να προελάσει από εδάφη που έχει καταλάβει από το Νικολάεφ προς την περιοχή της Υπερδνειστερίας, όπου εκεί υπάρχει επίσης ρωσικός στρατός.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media απεικονίζουν επιθέσεις των Ρώσων με πυραύλους MRLS στην περιοχή του Μικολάγιεφ, στην οποία έγιναν μάχες πριν από λίγες ημέρες για την κυριότητα του περιφερειακού αεροδρομίου.

Mykolaiv governor, Vitaliy Kim:

Novobugskaya *** - cafe on fire
Mira **- car on fire
Cosmonauts, ++ - projectile landed
Vaslyaev, * - shell landed in the apartment
Pervomaiskaya, - shrapnel wounded a man
Budivelnykiv and Epicenter parking - projectiles landed #Ukraine ?? https://t.co/gbi5mWw0fG

— Aleph א ?? (@no_itsmyturn) March 11, 2022

Πιθανή εισβολή της Λευκορωσίας στην Ουκρανία

Το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει εισβολή στη χώρα η Λευκορωσία ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) της 11ης Μαρτίου» ανέφερε το Κέντρο αυτό, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

According to Ukrainian military and government officials, Belarus is preparing to invade Ukraine before 9 p.m. on March 11.

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) March 11, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόλαση, Κίεβο, Οδησσό, Μικολάγιεφ - Φόβοι,kolasi, kievo, odisso, mikolagief - fovoi