Κοινωνικός τουρισμός 2021: Οι ημερομηνίες κλειδιά για αιτήσεις σε ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

Ξεκινησαν εδω και μερες οι αιτησεις για τα δυο νεα προγραμματα κοινωνικου τουρισμου απο τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ που θα προσφερουν δωρεαν

διακοπες σε χιλιαδες πολιτες.

Τα δυο προγράμματα για κοινωνικό τουρισμό έχουν σφικτές ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων απο τους πολίτες οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά σε ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ αλλά και στα ΚΕΠ για τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα για τον κοινωνικό τουρισμό 2021 ισχύει:

ΟΑΕΔ

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης Κοινωνικός Τουρισμός, που αφορά 300.000 δικαιούχους μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

Οι πάροχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

ΟΠΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ

Ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΠΕΚΑ αφορά 53.500 δικαιούχους ενώ θα τρέξουν:

Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά, Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι,

Δωρεάν παροχή βιβλίων: 130.000 δικαιούχοι, Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 32.500 δικαιούχοι,

Χρηματικά βοηθήματα: 1.000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4.000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες και τι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων

Α) από τη Δευτέρα 17η Μαΐου 2021 και μέχρι και τη Κυριακή 6η Ιουνίου 2021, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2021 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή

www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ στην ενότητα Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Β) από τη Δευτέρα 24η Μαΐου 2021 και μέχρι και την Τρίτη 15η Ιουνίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Μέχρι και την Τρίτη 15η Ιουνίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ

2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα