Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Ανεβάζει και άλλο την ένταση η Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και την κράτηση δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του τουρκικού πρακτορείου Αναντολού, ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για... παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων και παράνομη κράτηση δημοσιογράφων.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1237812494267277317?s=20}

Το CNN Turk σημειώνει πως ο Πρέσβης της Ελλάδας

στην Άγκυρα έλαβε αυστηρές συστάσεις, ώστε η Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και προειδοποιήσεις για τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων της χώρας μας στα χερσαία μας σύνορα (εννοεί τον Έβρο).

Διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, υποστήριξαν στον Έλληνα πρέσβη πως η Ελλάδα θα πρέπει να διευθετήσει και δήθεν κράτηση δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα κρατούνται για δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονταν στην ανθρωπιστική κρίση στις μονάδες προσφύγων σε Ρόδο και Λέσβο.

Νωρίτερα, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις σχετικά με την προσπάθεια πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής να εμβολίσει πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα