Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις δομές Ριτσώνας και Μαλακάσας

Κορονοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του, για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, μετέβησαν στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ριτσώνας και Μαλακάσας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε προσωπικό των δομών, καθώς και σε φιλοξενούμενους τους.

Εξετάστηκαν συνολικά 150 άτομα από όλες τις κοινότητες των ωφελούμενων που διαμένουν στα κέντρα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο ΕΟΔΥ

θα εξακολουθήσει τους εντατικούς ελέγχους καθώς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας.

Μηταράκης: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο αντιμετώπισης για κρούσματα κορονοϊού στις δομές μεταναστών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων» τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα κρούσματα κορονοϊού είναι 28, ενώ δεν υπάρχει κανένας θάνατος. Από τα κρούσματα, τα 5 διαπιστώθηκαν στη Μαλακάσα και τα υπόλοιπα στη Ριτσώνα.

Ο κ. Μηταράκης μίλησε για την επιτυχία των πρόσφατων μέτρων κατά της «ασύμμετρης» τουρκικής απειλής, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στα νησιά, οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές είναι «περιορισμένες, σχεδόν μηδενικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλιμάκια, ΕΟΔΥ, Ριτσώνας, Μαλακάσας,klimakia, eody, ritsonas, malakasas