«Κλικ για τη Ζωή» - Ένα χρήσιμο πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους και μοναχικούς πολίτες

«Κλικ για τη Ζωή». Ένα χρήσιμο πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους και μοναχικούς πολίτες

Ανοικτό για νέες αιτήσεις, από δημότες του Λαγκαδά, είναι το πρόγραμμα «Κλικ για τη Ζωή» το οποίο αφορά σε άτομα τρίτης ηλικίας, κυρίως σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους ή σε χρόνια πάσχοντες.

Σκοπός του χρήσιμου και πρωτοποριακού προγράμματος, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει υιοθετήσει ο Δήμος Λαγκαδά από τις αρχές του 2020, είναι η κοινωνική υποστήριξή των ατόμων αυτών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους, να υποβοηθηθεί η μοναχική διαβίωσή τους και να επιτευχθεί η ασφαλής

γήρανσή τους.

Ημερίδα ενημέρωσης και σχετική παρουσίαση του προγράμματος «Κλικ για τη Ζωή» είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο στο Δημαρχείο Λαγκαδά στην οποία παραβρέθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μήττας και ο συντονιστής του προγράμματος. Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του στο Δήμο Λαγκαδά και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 105 αιτήσεις και περισσότεροι από 35 συνδημότες μας κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος. Σταδιακά θα εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι. Οι αιτήσεις των δημοτών υποβλήθηκαν μέσω των υπαλλήλων «Βοήθεια στο Σπίτι» όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Το πρόγραμμα διαρκεί (3) χρόνια και οι ωφελούμενοι δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, καθώς οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Είναι ανοικτό σε νέες αιτήσεις και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου Λαγκαδά που έχουν ανάγκη τη συσκευή, να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του έργου: pkm.clickzois.gr

Σε τι αφορά:

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την 24ωρη λειτουργία Τηλεφωνικού Κέντρου, στελεχωμένου με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και παροχή συνεχούς παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης στους ωφελούμενους, καθώς υπάρχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνεχής υποστήριξη και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω των ειδικών συσκευών χειρός, ώστε αφενός να ανιχνεύονται άμεσα τυχόν πτώσεις του ηλικιωμένου ή ανεπιθύμητη απομάκρυνση από τον χώρο (σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης), αλλά και να έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει ο ίδιος με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού (κουμπί πανικού) το Κέντρο 24ωρης παρακολούθησης για αναζήτηση βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα