Κλειστά σχολεία για δύο εβδομάδες, σκληρό lockdown σε 4 Περιφέρειες και 5 δήμους

Σε εισήγηση ώστε να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες προχώρησε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Παράλληλα, έγινε πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων με click away στις 22 Μαρτίου. Ποιες περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown και «βαθύ κόκκινο». Όλες οι εξελίξεις. 

Οι Λοιμωξιολόγοι πρότειναν οριζόντιο lockdown σε όλα τα

σχολεία της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες ενώ προτείνουν άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 Μαρτίου με click away.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι συζήτησαν και σχετικά με τους περιορισμούς για την Καθαρά Δευτέρα και για το ... πέταγμα του χαρταετού. Όπως είχε ήδη αναφέρει το DNEWS, το πέταγμα του χαρταετού θα επιτρέπεται μόνο σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από την κατοικία και με την χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Από την άλλη μεριά, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε σκληρό lockdown, δηλαδή «βαθύ κόκκινο» με αυστηρά μέτρα τα οποία ανεμένεται να ισχύσουν από αύριο στις έξι το πρωί για :

την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, την περιφερειακή ενότητα Λέσβου και την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Τέλος εισηγήθηκαν «βαθύ κόκκινο» και τους δήμους:

Δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων, Mετσόβου

Τις επίσημες ανακοινώσεις θα τις κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα στις 18.00,  ο οποίος πέρα των άλλων θα ανακοινώσει και παράταση του lockdown για μία ή και δύο εβδομάδες, έτσι ώστε προς το τέλος του μήνα να ανοίξει το λιανεμπόριο, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα