Έκλεισε το κεφάλαιο Μακέντα για τον Παναθηναϊκό - Το συγκινητικό «αντίο» του Κίκο στο «Τριφύλλι»

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί και επίσημα ο Ιταλός επιθετικός Φεντερίκο Μακέντα.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν ότι ο Φεντερίκο Μακέντα αποχωρεί από την ομάδα και όλα δείχνουν ότι ο 30χρονος θα γίνει ξανά συμπαίκτης με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη στην τουρκική Ανκαραγκουτσού, αν και από τον σύλλογο της Άγκυρας για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η διαδρομή η κοινή πορεία Παναθηναϊκού-Μακέντα

τελειώνει εδώ, με τους κυπελλούχους να τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι με τα 40 γκολ του με την πράσινη φανέλα, ο Μακέντα βρίσκεται στην 6η θέση όλων των εποχών στους ξένους σκόρερ του «τριφυλλιού» και να επισημαίνουν ότι «πέραν των αγωνιστικών επιδόσεων, ο Κίκο ξεχώρισε για το ήθος και την προσωπικότητά του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία με τη φανέλα του Τριφυλλιού, από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν και εντάχθηκε στο σύλλογο. Κατέγραψε 116 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε 40 γκολ, επίδοση που τον κατατάσσει στην 6η θέση όλων των εποχών στους ξένους σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Πέραν των αγωνιστικών επιδόσεων, ο Κίκο ξεχώρισε για το ήθος και την προσωπικότητά του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

{https://twitter.com/paofc_/status/1546542804435976194?s=20&t=esz-t5tdC67l5Xz19rcR-w}

Το μήνυμα του Κίκο

Από την πλευρά του ο Κίκο Μακέντα ανέβασε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, στο οποίο κατέγραψε όλα τα συναισθήματα που του «γέννησαν» αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα και στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά το μήνυμα του Φεντερίκο Μακέντα:

«Τι να πεις σε τέτοιες στιγμές; Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να βρεις τις σωστές λέξεις, τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά για να εκφραστούν. Είμαι μέρος της ιστορίας ενός μεγάλου συλλόγου και αυτό είναι κάτι που με κάνει περήφανο!

Όταν έφτασα για πρώτη φορά, εγώ και ο σύλλογος ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση, ήταν σαν να χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλον για να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο…

Υπήρξαν πολλές καλές στιγμές και επίσης κακές στιγμές φυσικά, αλλά πάντα έδινα τα πάντα μέσα μου και έξω από το γήπεδο για να εκπροσωπήσω αυτόν τον σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Σίγουρα θα κρατήσω τις πολλές καλές αναμνήσεις μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου!!! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου.

Προπονητές, φυσιοθεραπευτές, επιτελείο, συμπαίκτες και φίλαθλοι, όλοι θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Η Ελλάδα μου έδωσε πολλή αγάπη και υποστήριξη και δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Αλλά το ποδόσφαιρο απαιτεί αλλαγές και για κάποιους λόγους ήρθε η ώρα να αλλάξω!

Τώρα είναι πολύ δύσκολο για μένα να αποχαιρετήσω μετά από 4 χρόνια, έτσι θα πω, μέχρι να ξανασυναντήσουμε τους φίλους μου…

Σε ευχαριστώ για όλα. Με αγάπη Κίκο».

{https://www.instagram.com/p/Cf4YcqrsWIZ/?utm_source=ig_web_copy_link}

#ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλείνει, Μακέντα, Παναθηναϊκό, Τουρκία, Ιταλός,kleinei, makenta, panathinaiko, tourkia, italos