Κλείνει 48 καταστήματα και απολύει 4.000 εργαζόμενους η εταιρεία Boots

Μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες καταστημάτων προϊόντων υγείας και ομορφιάς στη Βρετανία, η Boots, σχεδιάζει να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει 48 καταστήματα οπτικών ειδών.

Η απόφαση της Boots έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της κρίσης της COVID-19 στο λιανεμπόριο. Ήδη βρετανικές εταιρίες, από την John Lewis έως την Topshop

και το Harrods, ανακοίνωσαν την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η πανδημία ανάγκασε τους καταναλωτές να κάνουν διαδικτυακά τις αγορές τους και πολλοί παραμένουν απρόθυμοι να επιστρέψουν στα καταστήματα παρόλο που χαλάρωσαν οι περιορισμοί του lockdown.

Η Walgreens Boots Alliance, η εισηγμένη στις ΗΠΑ ιδιοκτήτρια εταιρία της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σημαντικός αντίκτυπος της COVID-19 επήλθε στη Βρετανία, με την επισκεψιμότητα να καταγράφει βουτιά 85% τον Απρίλιο και την Boots UK να καταγράφει ζημίες σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. Η Walgreens ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο καταστημάτων και οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Boots UK επισπεύδουν την αναδιάρθρωση που είναι ήδη σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Απολύσεις σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

Νάντια Καλβίνο: Πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος στο Eurogroup;

Αύριο η απόφαση για την Αγιά Σοφιά - Τα σχέδια για τζαμί

Keywords
Τυχαία Θέματα