«Κλείδωσε» ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, ποιοι θα συμμετέχουν

Την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

Με διαφορετική σύνθεση από εκείνη που είχε στο 61ο γύρο στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως θα μεταβεί η ελληνική πλευρά στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για τη συνέχεια των διερευνητικών επαφών.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πιθανότατα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Παρόντες θα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας κ. Αποστολίδης, ο κ. Λαλάκος, γενικός διευθυντής

Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και η κα. Γραμματίκα, διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανοιχτό παραμένει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αν ο κύριος Καλίν, ο στενότερος συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, θα είναι και αυτή τη φορά στη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών, απάντησε ότι είναι προγραμματισμένος και ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις:

«Δε βλέπουμε από τον Ερντογάν κάτι που να μας αιφνιδιάζει. Έχουμε δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αυτούς τους κύκλους αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου. Αυτό που έχει καταφέρει η ελληνική εξωτερική πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια είναι να κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μην κινδυνεύει να εγκλωβίζεται σε αιφνιδιαστικά και επώδυνα διλήμματα. Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και σε ό,τι αφορά στα θαλάσσια σύνορα στο Δίκαιο της Θάλασσας. Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία ετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Παρακολουθούμε τη νευρικότητα της Τουρκίας, η οποία πάντα έχει μια αντανάκλαση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα