Κιβωτός του Κόσμου: Το κουτί των δωρεών με το... μαύρο χρήμα -Φύλλο και φτερό λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ αυτή τη στιγμή η οικονομική αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. Την ίδια στιγμή ερωτηματικά προκαλεί το «κουτί» των δωρεών που γέμιζε με μαύρο χρήμα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πατήρ Αντώνιος δεν είχε ακουμπήσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας του τα τελευταία 8 χρόνια, με το συνολικό πόσο να αγγίζει τις 120.000 ευρώ.

Όμως την ίδια ώρα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας

αλλά και της ΜΚΟ φαίνεται να έχουν γίνει τουλάχιστον 2.000 κινήσεις.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία είναι διαχειρίστρια αρκετών λογαριασμών. Επιπλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς υπάρχουν πολίτες που είχαν συν δικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο και αυτή τη στιγμή -μετά το πάγωμα τον λογαριασμών του- δεν έχουν δικαίωμα ούτε να πάρουν τις συντάξεις τους.

Το κουτί των δωρεών στην Κιβωτό του Κόσμου γέμιζε με μαύρο χρήμα

Όπως φαίνεται η Κιβωτός είχε κουτί προσφορών όπου υπήρχε σε κηδείες, και οι όσοι παρευρισκόμενοι ήθελαν κατέθεταν μετρητά αντί στεφάνων.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις τα χρήματα αυτά ήταν μαύρα, με τα παιδιά που κουβαλούσαν το «κουτί» να μην κόβουν απόδειξη σε κανέναν από τους δωρητές.

«Το κουτί ναι, ισχύει το κουτί. Είναι ένα πλαστικό κουτί που γράφει πάνω ‘Κιβωτός του Κόσμου’ που το αφήναμε έξω σε ένα τραπέζι που υπήρχε για το μνημόσυνο», επιβεβαίωσε στο mega, πρώην φιλοξενούμενη στην ΜΚΟ.

Ζαλίζουν οι καταθέσεις -Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

Οι καταθέσεις στο όνομα της Κιβωτού είναι εκατομμυρίων καθώς βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ σε κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Συγκεκριμένα:

Τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού με 300.000 ευρώ συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς της Οργάνωσης Μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του ζευγαριού στον Κολωνό Συμβόλαια, τραπεζικές κάρτες, παραστατικά Στην Εισαγγελία το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς (ερευνάται η προέλευση τους), ενώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας βρέθηκε σε μετρητά και το ποσό των 350.000 ευρώ.

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΠΑΤΗΡ_ΑΝΤΩΝΙΟΣ #ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ #ΤΡΑΠΕΖΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, -Φύλλο, Αντώνιου,kivotos, kosmou, -fyllo, antoniou