Κίνηση Μέρκελ - Μακρόν για να λυθεί η κρίση στη Συρία - Το τηλεφώνημα στον Πούτιν

Κίνηση - πολιτικής λύσης για το συριακό έκαναν Μέρκελ και Μακρόν, καθώς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής φάνηκαν πρόθυμοι να βρεθούν με τον Πούτιν και τον Ερντογάν.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφώνησαν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και να προτρέψουν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η καγκελάριος Μέρκελ

και ο πρόεδρος Μακρόν μίλησαν μαζί στον Πούτιν ενώ βρίσκονταν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Και οι δύο ξεκαθάρισαν πόσο ανησυχούν από την καταστροφική κατάσταση για τον λαό του Ιντλίμπ. Και οι δύο ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των μαχών» και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες είπαν στον Πούτιν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί του και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν μια πολιτική λύση στο συριακό.

Διακοπή στις Βρυξέλλες

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες διεκόπησαν, προκειμένου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ξεκινήσει τις διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Οι συναντήσεις προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν με βάση τη σειρά των επόμενων εκ περιτροπής προεδριών της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση του Σαρλ Μισέλ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί να είναι 16η στη σειρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες της συνόδου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου στις 12.00 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνηση Μέρκελ - Μακρόν, Συρία -, Πούτιν,kinisi merkel - makron, syria -, poutin