«Οι λέξεις "πολιτική ευθιξία" είναι άγνωστες για την κυβέρνηση» - Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον μίνι ανασχηματισμό

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποδέχτηκαν με καυστικές ανακοινώσεις τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. «Κάτι δεν πάει καλά στη Μαξίμου ΑΕ. Οι λέξεις "πολιτική ευθιξία" είναι άγνωστες για την κυβέρνηση», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.

Με καυστικές ανακοινώσεις υποδέχτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής (13/08). Με τα κόμματα να ασκούν αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ειδικά στο θέμα με τις φωτιές στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα όσα έκανε γνωστά το Μέγαρο Μαξίμου,

οι αλλαγές έγιναν με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

«Κάτι δεν πάει καλά στη Μαξίμου ΑΕ. Οι λέξεις "πολιτική ευθιξία" είναι άγνωστες για την κυβέρνηση», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος - Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναβάθμισε τον κ. Σκέρτσο που με τα ψέματά του για τα εναέρια Μέσα πυρόσβεσης, τα οποία επιβεβαίωσε μέχρι και ο κ. Χαρδαλιάς, εξόργισε όλη την Ελλάδα.

Και υποβάθμισε την κα Πελώνη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της.

Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Κάτι δεν πάει καλά στη Μαξίμου ΑΕ

Άκρως καυστικό το πρώτο σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για τον «μίνι» ανασχηματισμό.

«Όλα πολύ καλά πιστεύει ότι τα έκανε η κυβέρνηση στις πυρκαγιές. Για τον κ. Μητσοτάκη φταίει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής», αναφέρει αρχικά το Κίνημα Αλλαγής.

Και συνεχίζει ακόμη πιο… «δυναμικά»: «Αποδεικνύεται ότι οι λέξεις "πολιτική ευθιξία" είναι άγνωστες για την κυβέρνηση. Αλλά και κάτι δεν πάει καλά στη Μαξίμου ΑΕ».

ΚΚΕ: Η «αναδιάταξη» δεν κάνει παραγραφή εγκληματικών ευθυνών

«Καμιά "αναδιάταξη" των κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί να παραγράψει εγκληματικές ευθύνες, ούτε να παραπλανήσει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση πλήρης αποζημίωση και αποκατάσταση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

ΜέΡΑ25: Καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών σήμερα από τον πρωθυπουργό

Για «αοριστολογίες» και για «καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών», κατηγορεί τον πρωθυπουργό το ΜέΡΑ 25 σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αφού κατέταξε πρώτα ως τελευταία προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, αναλώθηκε σε αοριστολογίες για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική κρίση που το σύστημα που υπηρετεί θρέφει, ενώ εξήγγειλε κιόλας την ψήφιση κλιματικού νόμου, αλλά και μια διακήρυξη που θα υπάρξει στην Αθήνα με τη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου για αυτό».

Απορούμε πραγματικά, προσθέτει το ΜέΡΑ 25 «τι θα αναφέρει αυτός ο κλιματικός νόμος και η διακήρυξη των Αθηνών για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων που μέχρι πρότινος οι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν κάνει «σημαία» για τη χώρα, όπως επίσης και για τις «επενδύσεις» και τα αιολικά που με την βοήθεια και του αμαρτωλού ΣτΕ «ξεφυτρώνουν» μέχρι και σε περιοχές natura».

Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό, ότι «δεν δίστασε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας πως κάνουν χυδαία δουλειά εν μέσω πυρκαγιών, δείχνοντας προφανώς την προτίμηση του στα μέσα της λίστας Πέτσα που τον λιβανίζουν ακόμα και πάνω στις στάχτες του επιτελικού του κράτους. Ενώ αναφέρθηκε και στην αρτιότητα αυτού του επιτελικού κράτους, λέγοντας πως δεν είναι για να σβήνει φωτιές, αλλά για να διαχειρίζεται τις όποιες καταστάσεις».

Υπογραμμίζει στην συνέχεια, ότι «δεν υπήρξε ούτε και σήμερα καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών πέρα από γενικόλογα και υποκριτικές συγγνώμες, ίσως και λίγος εκνευρισμός σε μερικές πιο πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, διότι προφανώς ο «αυτοκράτορας» που έχει συνηθίσει να κάνει διαγγέλματα δυσκολεύεται να απαντήσει στις κραυγές της πραγματικότητας που καθημερινά διαψεύδουν το επικοινωνιακό του περιτύλιγμα».

Το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι «δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα καλύτερο από την Μητσοτάκης Α.Ε., ωστόσο παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή με τους πολίτες, τους κατοίκους, τις κοινότητες και τα κινήματα, που πρέπει την επόμενη μέρα να προστατεύσουν τις καμένες εκτάσεις από τη λαίλαπα που θα τις πλήξει από τον Πρωθυπουργό και την ολιγαρχική, κερδοσκοπική και παρασιτική παρέα του»

Ελληνική Λύση: «Ανακάτεψε την τράπουλα» με τα ίδια σημαδεμένα χαρτιά

«Ο πρωθυπουργός "ανακάτεψε την τράπουλα", με τα ίδια, σημαδεμένα χαρτιά. Το "ανακάτεμα της τράπουλας", όμως συναντάται μόνο σε τυχερά παίγνια και όχι σε κυβερνήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η κυβέρνηση πορεύεται στην... τύχη! Ουδέποτε είχε σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς κρατά τις τύχες του έθνους στα χέρια της», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα