Κιλιτσντάρογλου: «Εάν πέσει στο "τραπέζι" το όνομά μου, δεν θα αρνηθώ»

Η εξακομματική αντιπολίτευση της Τουρκίας θα ορίσει τον Φεβρουάριο τον υποψήφιό της για την προεδρία, ο οποίος θα κατέβει εναντίον του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξιωματούχος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, όπως δήλωσε στις 27 Ιανουαρίου, η εξακομματική αντιπολίτευση θα ορίσει π΄ροεδρο τον Φεβρουάριο.

Παρ όλα αυτά φαίνεται πως μάλλον - η μπορεί- να έχουν καταλήξει ήδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επανέλαβε την ετοιμότητά του να κατέβει στις επόμενες προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος της Συμμαχίας του Έθνους.

Ο ίδιος δήλωσε στο FOX στις 3 Φεβρουαρίου ότι: «Εάν υπάρξει συμφωνία για το όνομά μου, δεν θα αντιταχθώ».

«Ο καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από τα κόμματά μας, σκέφτεται την Τουρκική Δημοκρατία. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να σκεφτόμαστε προσωποκεντρικά. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το σύστημα. Το κράτος δεν μπορεί να «έχει» ένα πρόσωπο. Όταν το κάνει, το κράτος αρχίζει να σαπίζει».

Οι ηγέτες των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συμφωνήσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο, σύμφωνα με τον ίδιο, την 13η Φεβρουαρίου.

Ο Temel Karaismalioğlu, ο ηγέτης του Κόμματος της Ευτυχίας (SP), θα αποφασίσει για την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης και θα μεταφέρει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στους ηγέτες των άλλων κομμάτων, πρόσθεσε.
"Θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε. Θα πούμε ότι αυτό το πρόσωπο είναι ο υποψήφιος πρόεδρός μας και θα το μοιραστούμε με το κοινό", δήλωσε.

Το CHP, το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), το Κόμμα İYİ (Καλό), το Κόμμα της Ευτυχίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα του Μέλλοντος έχουν συμμαχήσει για την εισαγωγή ενός "ενισχυμένου κοινοβουλευτικού συστήματος".

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιλιτσντάρογλου, Εάν,kilitsntaroglou, ean