Κικίλιας: Τι ισχύει για τις αποδοχές των υγειονομικών που μεταβαίνουν στη Β. Ελλάδα για στήριξη

Κατα τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεσμεύτηκε για τον διπλασιασμό των αποδοχών των υγειονομικών που μετακινούνται στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που δοκιμάζονται. Αυτό ισχύει για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Τι ισχύει για τους γιατρούς από τα ιδιωτικά νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με νεότερη διευρκίνιση οι γιατροί από τα ιδιωτικά νοσοκομεία

που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα εθελοντικά, τα έξοδά τους καλύπτονται από τα ίδια τα ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία και εργάζονταν. Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων που πάνε στη Βόρεια Ελλάδα θα δουν τα χρήματά τους να διπλασιάζονται. 

 «Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια στη Β. Ελλάδα και τα νοσοκομεία Αικατερίνης, Σερρών, Δράμας, Βέροιας, Έδεσσα, Γιαννιτσών κα Φλώρινας δοκιμάζονται από τον κορονοϊό και η εντολή από τον πρωθυπουργό είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατό για τη στήριξη του υγειονομικού προσωπικού τους». 

Από την 3η και 4η ΥΠΕ έχουν πάει στα νοσοκομεία αυτά 167 ιατροί, 265 νοσηλευτές και 110 λοιπό προσωπικό για να τα στηρίξουν στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα και Metropolitan General, του Hellenic Healthcare Group, μεταβαίνει στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν τα ΤΕΠ, τις κλινικές των νοσοκομείων αυτών κ.α.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το κλιμάκιο ιατρών που μεταβαίνει από δημόσια νοσοκομεία θα έχει τις διπλάσιες αποδοχές. Αναλυτικά τι εξήγησε ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα