Κικίλιας: Εντολή για ΕΔΕ για το Παιδιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου Σάμου

Εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε σήμερα, Τετάρτη (24/07/2019) ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), για να προσδιοριστούν πιθανές ευθύνες αναφορικά με τη μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής Σάμου δεν είναι κάτι νέο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, υπήρχε μόνο μία παιδίατρος με μετακίνηση, κάτι

που είχε συνέπεια να μη γίνονται ούτε εμβολιασμοί ή φυσιολογικοί τοκετοί, όπως κατήγγειλε τότε η ΠΟΕΔΗΝ. Μια εξέλιξη που είχε οδηγήσει τους εργαζομένος του νοσοκομείου σε κινητοποιήσεις.

Από τις 12/07/2019 η παιδίατρος του νοσοκομείου πήρε άδεια, μετά από 8 μήνες συνεχόμενης εργασίας (χωρίς να της χορηγηθεί ρεπό ή άδεια) και έτσι το νοσοκομείο έμεινε ξανά χωρίς παιδίατρο. Το νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του και η μία παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αποφάσισε να μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο νοσοκομείο, μέχρι τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επέστρεφε η παιδίατρος από την άδειά της.

Ωστόσο, η λύση αυτή δεν απέδωσε, καθώς ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών.

Πηγές του υπουργείου σημείωναν ότι πρόκειται να διερευνηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας.

Επομένως, η εντολή για ΕΔΕ σχετίζεται και με αυτό το γεγονός, πέρα από το ζήτημα των κενών στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα