Κέρκυρα: Εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος που έκανε εκτός σειράς το εμβόλιο, «ήταν λάθος μου» - «Εμβολιάστηκαν κι άλλοι εκτός σειράς»

Το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο Mega, ο δημοσιογράφος από την Κέρκυρα κ. Διονύσης Μάμαλος, έκανε γνωστό ότι είναι αυτός που έκανε το εμβόλιο στο νησί του Ιονίου παρακάμπτοντας την προτεραιοποίηση, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε σάλο μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε για τον γιατρό και τα προβλήματα... παράλυσης που εμφάνισε.

Ο δημοσιογράφος κ. Μάμαλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ήταν λάθος

μου αυτό που έγινε, όσον αφορά το εμβόλιο». «Εμβολιάστηκαν κι άλλοι εκτός σειράς», όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Mega.

«Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Είχα ζητήσει από το γιατρό αν γίνεται να μπω κάποια στιγμή στη λίστα γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα. Με πήρε μετά από μία εβδομάδα, ότι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες και ότι βρήκε μία δόση, και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάω να την κάνω. Μου είπε ότι θα την πετάξουν, και μου είπε “έρχεσαι ή δεν έρχεσαι;” και τελικά πήγα, λάθος μου. Ως δημόσιο πρόσωπο, δε θα έπρεπε να πάω».

«Το να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος έστω και εκτός σειράς, μπορεί να μην είναι ηθικά σωστό, αλλά δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι συνδέθηκε όποιο σύμπτωμα εμφάνισε ο συνάδελφος με παρενέργεια του εμβολίου», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Είχε εξαντλήσει ο γιατρός και την Αστυνομία, και τα σώματα ασφαλείας, για να δώσει τη δόση. Μπορεί να το αποδείξει αυτό. Δεν είμαι ο συνήγορός του. Εγώ είμαι 65 ετών. Έκανα της Pfizer την πρώτη δόση του εμβολίου. Γράφτηκα κανονικά στον κατάλογο και για τη δεύτερη δόση. Αυτές οι δόσεις φαίνεται ότι περισσεύουν από άτομα που για κάποιους λόγους τελικά δεν τους επιτρέπεται να κάνουν εμβόλιο. Είναι η έκτη δόση από το κάθε φιαλίδιο», εξήγησε ο Διονύσης Μάμαλος.

«Η έκτη δόση χορηγείται κανονικά και υπάρχει στον κατάλογο. Προφανώς αυτό που λέει ο κ. Μάμαλος είναι ότι κάποιος που ήταν στον κατάλογο δεν προσήλθε, και πήγε εκείνος στη θέση του. Με το εμβόλιο αυτό θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 75», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Ιωάννης Κοντός, δικηγόρος του γιατρού της Κέρκυρας.

«Ακριβώς επειδή θα γίνει ΕΔΕ για την οποία ακόμη δεν έχουμε κληθεί, δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό το κομμάτι. Η ΕΔΕ θα είναι για τη μη τήρηση της σειράς του εμβολιασμού. Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια και εμπίπτουν σε τέλεση αδικήματος. Ο άνθρωπος αυτός παρουσίασε κάποια συμπτώματα, ελέγχεται για τα συμπτώματα αυτά, εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του δεν ήταν καλή.

Το νοσοκομείο κάλεσε καθηγητή νευρολογίας που ήρθε στην Κέρκυρα και τον εξέτασε. Έγινε σειρά εξετάσεων. Προφανώς διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων», είπε ο κ. Κοντός.

«Ο πελάτης μου εμφάνισε αυτά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει σχέση με το εμβόλιο. Τα κάτω του άκρα είναι σχεδόν σε παράλυση. Χτες εμφάνισε μια μικρή βελτίωση. Η κατάσταση παραμένει ίδια».

«Και εγώ και ο εντολέας μου είμαστε σαφέστατα υπέρ της θωράκισης του πληθυσμού και υπέρ του εμβολιασμού. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αυτά στην ώρα τους. Έχει σημασία να μην παρουσιάζεται ένας άνθρωπος με πορεία και προσφορά, ως απατεώνας. Εμείς δε λέμε ότι τα όποια συμπτώματα του εντολέα μου συνδέονται με το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Κοντός.

«Χαίρομαι που ο συνάδελφος δηλώνει διά του δικηγόρου του ότι όποιο σύμπτωμα έχει δε συνδέεται με το εμβόλιο. Αφού δεν έκανε αυτή τη σύνδεση με το εμβόλιο, θέλω να καταλάβω πώς κυκλοφόρησε ότι το σύμπτωμα που εμφάνισε ο γιατρός, ότι παρέλυσε, συνδέεται με το εμβόλιο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Κανείς δεν είπε ότι η παράλυση προήλθε από το εμβόλιο. Ο γιατρός δήλωσε ότι μετά τον εμβολιασμό παρουσίασε παράλυση, χωρίς να το συνδέει αυτό με το εμβόλιο. Είναι και άλλοι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, εκτός από εμένα. Το γνωρίζω αυτό από το ρεπορτάζ μου. Δεν ξέρω πόσοι είναι. Γνωρίζω ακόμα 2-3 εγώ. Ο γιατρός αυτός ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού. Έτυχε εμένα προσωπικά, μετά από αίτημα δικό μου, να του ζητήσω αν περισσεύει κάποια δόση να μου δοθεί. Είναι έντιμος άνθρωπος, και είναι άδικο να κάνουμε τέτοιους συνειρμούς», τόνισε ο Διονύσης Μάμαλος.

«Συνολικά τα άτομα που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση, που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, είναι πέντε άτομα. Ο ισχυρισμός του εντολέα μου είναι ότι αυτά τα άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εμβολιασμό, και είχαν σοβαρά προβλήματα. Είχε γίνει καταγραφή τους. Όταν ακυρώθηκαν κάποια ραντεβού, έμεναν κάποιες δόσεις και ο γιατρός εκεί μπορούσε είτε να τις πετάξει, είτε να εμβολιάσει κάποια άτομα από αυτή τη λίστα», είπε κλείνοντας από την πλευρά του ο κ. Κοντός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος – εκδότης , πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου, παρά το ότι δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά του, οδηγώντας στην αντικατάσταση του υπεύθυνου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας, με απόφαση Κικίλια.

Σοβαρή καταγγελία για τον γιατρό στην Κέρκυρα: Δεν παρέλυσε από το εμβόλιο, έχει διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ

Ανατροπή στην περίπτωση «παράλυσης» του γιατρού στην Κέρκυρα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προχώρησε σε μία σοβαρότατη καταγγελία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τετάρτη και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούν προτεραιότητα.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του… κόπηκαν τα πόδια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».

Ανατροπή με την παράλυση που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στη Κέρκυρα και το σύνδρομο Guillain-Barre

«Η νοσηλεύτρια δεν είχε το σύνδρομο Guillain-Barre, ουδέποτε διαγνώστηκε αυτό και θα ήταν μοναδικό δεδομένο ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουμε αναφορές αυτού του συνδρόμου. Το γεγονός ότι έχει μια ταχεία βελτίωση συνηγορεί ότι δεν έχουμε αυτό το σύνδρομο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για το δεύτερο περιστατικό τόνισε «από τα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι όλα είναι συμπτώματα τα οποία αναφέρονται, δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή επιβεβαίωση στο ότι συμβαίνει κάτι από αυτά που λέγονται. Και επειδή υπάρχει και μια ανάμειξη με εμβολιασμό προσώπων που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν, υπάρχουν κάποιες ΕΔΕ εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το δεύτερο θα πρέπει να αγνοηθεί παντελώς από τον οποιονδήποτε. Να μην καταλογιστεί, να μην θεωρηθεί καν ως πραγματικό συμβάν».

Keywords
Τυχαία Θέματα