Κεραμέως: Το υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει με επιμονή τις πολιτικές για καταπολέμηση αντισημιτισμού

Καταδικάζει αντισημιτικό γκράφιτι στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για να εκφράσω την καταδίκη μας για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Αθήνας και τη δέσμευσή μας ότι το υπουργείο Παιδείας

θα συνεχίσει με επιμονή τις πολιτικές για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για αντισημιτικό γκράφιτι στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών.

Πέτσας: Προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους.

Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

«Αποτελεί υπενθύμιση της ύπαρξης του κακού» 

«Τα χυδαίο αντισημιτικό γκράφιτι που βρέθηκε σήμερα στους τοίχους του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών κατά την περίοδο των εβραϊκών γιορτών αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση της ύπαρξης του κακού» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Περαιτέρω τονίζει πως «μαζί με πολλές άλλες περήφανες φωνές της Ελλάδας στεκόμαστε μαζί ενάντια στο μίσος, τον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό που βασίζονται στην άγνοια και την προκατάληψη».

Επίσης, η ισραηλινή πρεσβεία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές αρχές θα αντιδράσουν άμεσα και υπογραμμίζει την πεποίθηση ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές. Καταληκτικά, διαμηνύει ότι «το μίσος δεν θα μας πτοήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα