Κεντροαριστερά: Η εκδήλωση του «Πράττω» που προκαλεί σενάρια

Μια εκδήλωση του κινήματος «Πράττω», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, προκαλεί σενάρια για τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στην εκδήλωση του «Πράττω», θα δώσουν το παρών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εν λόγω

εκδήλωση έχει πυροδοτήσει σενάρια για τις ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η κοινή παρουσία τριών στελεχών που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά σε διαφορετικές παρατάξεις , μπορεί να αποτελεί δείγμα συνεργασίας, η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πιο πολύπλοκη.

Ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφού η συνεργασία του με την Κουμουνδούρου έληξε με αιχμές για μια σειρά χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με κυριότερη την πολιτική στη Θράκη.

Από τη στιγμή που το «Πράττω» βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοτζιάς παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με στελέχη όπως είναι ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως επιδιώκει την «επιστροφή στις ρίζες» του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γερουλάνος πάντως έχει αποκλείσει τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά και οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας που «θα στηρίζεται σε πρόσωπα».

Με τον κ. Κοτζιά πάντως είναι σε επαφή και υπάρχει κοινή οπτική σε μια σειρά ζητημάτων, ήδη από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσφατα ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο το «Πράττω» στήριξε -εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ- για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης παρεμβαίνει στον διάλογο που έχει ανοίξει για τον μετασχηματισμό (ουσιαστικά τη διεύρυνση) του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρέπει να τονιστεί η καλή σχέση πολλών στελεχών του «Πράττω» με το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.η Βαρουφάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα