ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει έλλειμμα αλλά λογιστική διαφορά - Αδειάζουν τον Πολάκη

Τα πολυσυζητημένα 90 εκατ. ευρώ που κατήγγειλαν στη Βουλή ο κ. Πολάκης καθώς και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται πλέον «λογιστική διαφορά».

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή προέκυψε από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης την οποία και κατέθεσαν οι ορκωτοί βουλευτές σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής.

Οι ίδιοι, μάλιστα, αναφέρουν πως «Τα 90 εκατομμύρια για μας

είναι διαφορά λογιστική και όχι έλλειμμα. Εμείς δεν μιλάμε για ελλείμματα αλλά για λογιστικές διαφορές.»

Ωστόσο, στην εν λόγω Έκθεση καταδεικνύεται μία εικόνα χάους που επικρατεί σχετικά με την οικονομική διαχείρηση του οργανισμού.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι απολογισμοί που πήραμε στο χέρια μας είχαν κενά . Υπήρχαν δαπάνες ειδικού σκοπού δεν αποτυπώνονται στους ισολογισμούς. Ποιοι είναι οι πόροι χρηματοδότησης αυτών των δαπανών. Όταν κάνεις έλεγχο σε ένα λογαριασμό σε ενδιαφέρει που έχουν πάει οι πληρωμές από που γίνονται οι εισπράξεις και λοιπά. Για να ελέγξεις αν οι πληρωμές είναι σωστές πρέπει να έχεις δίπλα μία κατάσταση που να σου λέει ότι κάθε πληρωμή πάει σε συγκεκριμένο προμηθευτή. Πράγματα που δεν είχαμε δίπλα μας άρα δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα. Εμείς συγκρίνουμε με βάση τον απολογισμό και πρακτικά φαίνεται ότι οι απολογισμοί δεν είναι σωστοί. Γιατί μέχρι το 2009 είναι ταμειακοί και μετά το 2010 λογιστικοί . Αλλα και αυτοί δεν είναι καν λογιστικοί διότι περιλαμβάνουν μέσα πληρωμές για δάνεια. Ομως η πληρωμή δανείων δεν είναι έξοδο αλλά υποχρεώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα