ΚΕΑ : "Συγγνώμη" από την Φωτίου γιά τις καθυστερήσεις μετά την ανοιχτή επιστολή του dikaiologitika news-άρχισε η καταβολή στους λογαριασμούς

Με ανακοίνωσή της η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ζητά συγγνώμη από τους δικαιούχους ΚΕΑ και παραδέχεται οτι "θα έπρεπε" να έχει γίνει πληρωμή από χθες.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η καθυστέρηση της πληρωμής του ΚΕΑ στους δικαιούχους, αλλά και τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει νωρίς σήμερα το πρωί η αρμόδια υπουργός, ήρθε η ώρα της

"συγγνώμης" για την ταλαιπωρία όσων στήθηκαν στις ουρές των ΑΤΜ γιά να πάρουν τα χρήματά τους.

Με ανακοίνωσή της, η υπουργός ουσιαστικά απάντησε στην ανοιχτή επιστολή που απήθυνε το dikaiologitika news στην k.Φωτίου, η οποία επιχείρησε το πρωί να επιρρίψει τις ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης και τόνισε οτι δεν υπήρξε ανακοίνωση γιά την ημερομηνία καταβολής. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε στην "ανοιχτή επιστολή" από τα dikaiologitika news , η Θ. Φωτίου δεν μπήκε στον κόπο να αναλάβει τις ευθύνες της ως πολιτική προιστάμενος του αρμόδιου υπουργείου και να ζητήσει έστω μία "συγγνώμη" γιά την ταλαιπωρία καθώς όλοι οι δικαιούχοι γνωρίζουν πως οι λογαριασμοί πιστώνονται μία μέρα νωρίτερα από την σχετική απόφαση, δηλαδή στις 24 εκάστου μήνα.
Ηδη απο χθες τα dikaiologitika news είχαν κατακλυστεί με μηνύματα γιά την καθυστέρηση τα οποία και αποτέλεσαν την αφορμή για την "ανοιχτή επιστολή" προς την υπουργό με τα σχόλια να συνεχίζονται όπως χαρακτηριστικά παραθέτουμε:

Η ανακοίνωση της Θ. Φωτίου αναφέρει χαρακτηριστικά οτι "σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018. Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Επειδή η προκαθορισμένη ημερομηνία καταβολής του ΚΕΑ, δηλαδή η 28η Μαΐου, συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος επιχειρήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν το τριήμερο.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η ΗΔΙΚΑ, αμέσως μετά τη μεταφορά των χρημάτων, δίνει εντολή στις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί. Ωστόσο, τα χρήματα που θα έπρεπε να ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από χθες το απόγευμα, καθυστέρησαν.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε από την ΗΔΙΚΑ και να διαβεβαιώσω τους δικαιούχους ότι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αναλογεί. Υπενθυμίζω ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού πιστώνεται από τις τράπεζες μέσω των προπληρωμένων καρτών. Όπως όλοι γνωρίζουν ποτέ δεν έχουμε καθυστερήσει πληρωμές».
Με την εξέλιξη αυτή η Θ. Φωτίου δείχνει οτι οι πολιτικοί δεν πρέπει να φοβούνται ούτε την ευθύνη ούτε και την συγγνώμη, όπου αυτή απαιτείται, και ορθώς δείχνει τον πολιτικό πολιτισμό αλλά και σεβασμό που απαιτείται απέναντι σε πολίτες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Keywords
Αναζητήσεις
καθυστερεί η πληρωμή του κεα μαιου
Τυχαία Θέματα