Κατσίκης: Πλειοψηφία μειοδοσίας όσοι ψηφίσουν το «Μακεδονία»

«Πλειοψηφία μειοδοσίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία των Σκοπιών που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ωστόσο, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει αυτή η πλειοψηφία.

Το ονοματολογικό έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος

έχει διαμηνύσει πως δεν θα συναινέσει σε όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επικαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπεράσει τη στάση Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

Ό,τι κι αν ψηφίσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δένονται από ισχυρότερους δεσμούς από τη θέση για το Σκοπιανό, σημείωσε από την πλευρά της η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι έχουν διαμηνύσει πως δεν θα υπερψηφίζουν στη Βουλή κυβερνητικές προτάσεις που εφόσον δεν στηρίζονται και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα