Κατεδαφίσεις 61 αυθαιρέτων: Θυροκολλούνται σήμερα και αύριο οι αποφάσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Σήμερα και αύριο θυροκολλούνται οι κατεδαφίσεις 61 αυθαιρέτων κτιρίων που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν

και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

27 αυθαίρετα για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.
21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.
13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συζητήθηκε επίσης το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα