Καταρρίφθηκε τουρκικό ελικόπτερο - Βίντεο από την στιγμή της κατάρριψης

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι. Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, υπό την στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Διθέσιο επιθετικό ελικόπτερο τύπου T129 ATAΚ ήταν το ελικόπτερο που καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι, στα νότια της Τουρκίας, με συνέπεια

τον θάνατο των δύο μελών του πληρώματος.

Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας.

Οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, γνωστοποίησαν ξεχωριστά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

“Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

{https://twitter.com/evrensag/status/962311480728326144}

Την απώλεια των δύο πιλότων του ελικοπτέρου, επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το ελικόπτερο βλήθηκε από πυρά ή αν η πτώση του προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση για τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε την πτώση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα