Κατάρρευση γέφυρας στη Πάτρα: «Έχει δύο τρία άτομα από κάτω, είναι πεθαμένοι. Τους είδα», συγκλονίζει μάρτυρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγω για έναν νεκρό, ένα σοβαρά τραυματισμένο αλλά και εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας σύμφωνα με το pelop.gr, για άγνωστο λόγο αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της γέφυρας, με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

«Γλίτωσα από θαύμα»

«Βγάζαμε

κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα», λέει στην κάμερα άνδρας που βρίσκεται στην Πάτρα, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα της στιγμή της κατάρρευσής της.

«Γλίτωσα από θαύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα ο μάρτυρας. Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, υποστηρίζει: «Έχει δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα».

{https://twitter.com/TheGrumpyMan_87/status/1683068556806692864?}

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό άτομο, έναν σοβαρά τραυματισμένο και δύο εγκλωβισμένα άτομα ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες περιοχές προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας στο pelop.gr δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη δύο νεκρών στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, αλλά ενός.

Προς το παρόν έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «'Αγιος Ανδρέας».

Εκτάκτως, με εντολή της 6ης ΥΠΕ άνοιξε το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

{https://youtu.be/Ci70P_Uctw8}

Επί τόπου έσπευσαν η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος καθώς και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα ενώ επί τόπου βρίσκονται και δύο σκύλοι έρευνας και διάσωσης.

Στο σημείο αναμένεται γερανοφόρο όχημα προκειμένου να τραβήξει το κατασκευαστικό όχημα που βρίσκεται πάνω στο τμήμα της γέφυρας που έχει καταρρεύσει προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες εντοπισμος.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

#ΠΑΤΡΑ #ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ #ΓΕΦΥΡΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα