Καταγγελίες για «εκτέλεση» του 17χρονου Ρομά: «Δεν φώναξαν το ΕΚΑΒ, τον χτύπησε και τον πυροβόλησε από πίσω στο κεφάλι»

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκεται ο 40χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ που κατηγορείται πως πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε έναν 17χρονο Ρομά στην Βοιωτία.Για «εκτέλεση» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου θύματος.

Οικείοι του 17χρονου τονίζουν από την πρώτη στιγμή πως - σύμφωνα και με τους αυτόπτες μάρτυρες - ο νέος πυροβολήθηκε πισώπλατα.

«Ο αστυνόμος χτύπησε με το πιστόλι στο τζαμί δύο φορές με δύναμη άνοιξε την πόρτα έβγαλε τον μισό έξω του έριξε δυο μπουνιές στα πλευρά

και κλωτσιές στα πόδια όπλισε το πιστόλι και τον χτύπησε στον λαιμό», σημειώνει ο αδερφός του που ήταν παρών στο περιστατικό.

Παρότι η πλευρά του αστυνομικού επιμένει να μιλά για εκπυρσοκρότηση του όπλου, ο δικηγόρος του 17χρονου Ρομά, μάλιστα, προχώρησε και σε νεότερες καταγγελίες:

Oι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ είχε ήδη πεθάνει.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θήβας.

Οι συγγενείς του 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας. «Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ενώ ο θείος του 17χρονου Ρομά κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ.

«Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα».

#ΡΟΜΑ #ΕΛΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ #ΕΚΑΒ #ΠΥΡΑ #ΟΠΚΕ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελίες, 17χρονου Ρομά, Δεν, ΕΚΑΒ,katangelies, 17chronou roma, den, ekav