Καταγγελία ότι βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή παρέας του γιου του Θεοδωρικάκου -Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο φως ήρθε μια καταγγελία από ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα ο αξιωματικό κατηγορεί τον υπουργό ότι παρενέβη για να μην συλληφθεί ο γιός του και ακόμα τρεις φίλο του για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή που ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έδωσε την κατάθεσή του στο Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα στο επόμενο 24ωρο ομάδα αστυνομικών που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και,

ίσως, πολύ κοντά στον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, επισκέφτηκαν την υπηρεσία με σκοπό να ανακτήσουν την κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega, πηγές αναφέρουν επίσης πως οι αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον φάκελο της υπόθεσης, συγκρούστηκαν με τους συναδέλφους τους με αποτέλεσμα σχεδόν να πιαστούν στα χέρια.

Στη συνέχεια όμως τα πνεύματα ηρέμησαν οι δικαστικοί λειτουργοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο φάκελος παρέμεινε στην υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το mega, αν και αρχικά είχε λεχθεί από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου ήταν στο Μιλάνο την περίοδο που φαίνεται ότι συνέβη το συγκεκριμένο συμβάν, αποδεικνύεται ότι αυτός βρισκόταν στο Μαρούσι.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που ήθελαν χαμηλόβαθμο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ να κάνει τις καταγγελίες, καταρρίφθηκαν μόλις αποκαλύφθηκε ότι τελικά ήταν ο ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης.

Φωτογραφία ντοκουμέντο με ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο στην παρέα του υιού του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι

Ο εν λόγω αξιωματικός δεν προχώρησε μόνο σε μία κατάθεση με περιγραφή των γεγονότων, όπως αναφέρει στο τέλος της κατάθεσή του αναφέρει ότι εγχειρίζει φωτογραφίες από την κατάσχεση των ναρκωτικών.

Αυτές τις φωτογραφίες τις έστειλε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που διεξήγαγε τον έλεγχο.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία για το εν λόγω περιστατικό.

«Ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί εφεξής και δη σε ότι αφορά εμένα ή τα μέλη της οικογένειας μου, αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Καραμαλάκης», καταγγέλλει ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.

Η νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο προστασίας του πολίτη μετά τις καταγγελίες

«Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.»

#ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΓΙΟΣ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Θεοδωρικάκου -Τι, Υπουργείο Προστασίας, Πολίτη,katangelia, theodorikakou -ti, ypourgeio prostasias, politi