Καταγγελία ΕΦΕ : Δεν επέτρεψαν την είσοδο σε φωτορεπόρτερ σε αγώνα βόλεϋ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κατήγγειλαν πως δεν επέτρεψαν την είσοδο σε φωτορεπόρτερ σε αγωνα βολευ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

Πριν λιγο σε αγωνα βολευ της ΑΕΚ ο παρατηρητης του αγωνα δεν δεχθηκε -δεν ανγνωρισε τις ταυτοτητες των φωτορεπορτερ που βρεθηκαν να καλυψουν τον αγωνα για τα πρακτορεια τους λεγοντας τους οτι δεν αναγωριζω καμια ταυτοτητα -επομενως καμια

εφε-θελω διαπιστευση.

Φυσικα οι συναδελφοι του εξηγησαν οτι δεν χρειαζετααι διαπιστευση αρκει η ταυτοτητα που τον αναγνωριζει ως φωτορεπορτερ και επομενως εχει την ελευθερας να εισερχετε σε οποινδηποτε αγωνιστικο χωρο για την καλυψη αθλητικου γεγονοτος Διαπιστευσεις περνουμε παντα μονο οταν ο φορεας στειλει ενημερωτικο σημειωμα (συνηθως mail) που θα καλει τον φωτορεπορτερ ειτε μεμονομενα ειτε δια μεσου του πρακτορειου του (οπως π.χ σε αγωνες ευρωπαικου πρωταθληματος-ποδοσφαιρο-μπασκετ) τελικος κυπελλου-η αγωνες της εθνικης να υποβαλλει την σχετικη αιτηση για να αποκτησει διαπιστευση .

Ο συγκεκριμενος υπαλληλος που θεωρησε οτι η θεση που ειχε ειναι θεση εξουσιας που μπορει να ελεγχει τα παντα αγνωοντας την νομοθεσια που δινει το δικαωμα στους φωτορεπορτερ να εισερχονται στους αγωνιστικους χωρους βρηκε πεδιο δρασης για να επιβαλει την ισχυ του σε δυο φωτορεπορτερ και με την εξουσια του παρατηρητη εδωσε εντολη στην αστυνομια να τους βγαλει εξω!!!!!!!!!!

Πραγμα που συνεβη Τον αγωνα καλυψε μια ερασιτεχνης φωτογραφος που βρηκε δεν ξερω και εγω πως και ποιος τις εδωσε διαπιστευση Περαν του ατοπηματος του συγκεκριμενου υπαλληλου που το μονο μεμπτο που παρατηρησε ηταν οτι οι δυο φωτορεπορτερ δεν ειχαν διαπιστευση ευθυνες εχουν ακομη και η αστυνομια και πολλοι αλλοι παραγοντες Πριν λιγες ημερες επισκεφθηκαμε τον Γ.Γ δημοσιας Ταξης κ.Αναγνωστακη και συζητησαμε το θεμα αυτο Επισης συναντησαμε και τον Υφυπ.Ψηφιακης Πολιτικης κ.Κρετσο και στα θεματα που του θεσαμε ηταν και το ζητημα της προστασιας του επαγγελματος μας μεσα απο την επισημη ταυτοτητα που χορηγει η ΕΦΕ στα μελη της Εχουμε ζητησει και συναντηση με το Υφυπ. Πολιτισμου-Αθλητισμου κ. Βασιλειαδη .

Η πρωτη συναντηση που ειχε κλεισει αναβληθηκε για λογους υπηρεσιακους του Υπουργου ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ οτυι ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να προσδιοριστει συντομα η συναντηση Οσο για τις υπολοιπες ενεργειες της εφε θα συζητηθουν στο τρεχων Δ,Σ για να ληφθουν σοβαρες αποφασεις που θα εχουν να κανουμε το κυρος του επαγγελματος μας Ας καταλαβουν ορισμενοι οτι ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ (επισημεος με ταυτοτητα και οχι περιθωριακος) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗς μαζι με το αντιστοιχο επαγγελμα του Δημοσιογραφου Απορω επισης για την σταση των υπευθυνων της ΑΕΚ που δεν ελαβαν θεση Ειναι οδυνηρο σε τετοιες εποχες τα θυματα να ειναι οι λειτουργοι του τυπου και ποσο μαλλον οι φωτορεπορτερ που στο κατω κατω οι φωτογραφιες τους δεν εκπεμπουν πολιτικο η αθλητικο περιεχομενο υπε ρ του ενος η του αλλου.

Αναμενεται και επισημη ανακοινωση. Η καταγγελια ειναι επωνυμη απο τους δυο συναδελφους και σε οτι χρειαστουν θα εχουν την απολυτη συμπαρασταση της εφε. Αν ορισμενοι κυριοι του αθλητισμου θελουν να δειξουν δυναμικη και πυγμη , το πεδιον ειναι λαμπρο για να αποσοβησουν τα τραγικα γεγονοτα που συμβαινουν στους αθλητικους χωρους.

Η επιλογη ενος εργαζομενου και συγκεκριμενου μαλιστα εργαζομενου που το αντικειμενο της δουλειας του ειναι σχεδον αθορυβο βρεθηκαν καποιοι να δειξουν αντριλικι και δυναμικη συνεπισκουρουμενοι απο την ΕΛΑΣ ειναι ντροπη και αηδια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
προεδρος ΕΦΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα