Κατάληψη στον ΕΦΚΑ λόγω έλλειψης κλιματιστικού!

Σε κατάληψη του κτιρίου υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στον Πειραιά (Λεωχάρους 26) προχωρούν οι εργαζόμενοι και ο Π.Σ.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε. σήμερα λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αδιαφορία, εγκατάλειψη και αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους. Σε κατάληψη του κτιρίου υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στον Πειραιά

(Λεωχάρους 26) προχωρούν οι εργαζόμενοι και ο Π.Σ.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε. σήμερα λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αδιαφορία, εγκατάλειψη και αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους. Μάλιστα απηύθυναν ειδική πρόσκληση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να τους επισκεφθεί, προκειμένου να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» - όπως τονίζουν - «εκτός των άλλων τις ιδανικότατες εργασιακές συνθήκες που προσφέρει στους εργαζόμενους του ο ΕΦΚΑ του οποίου ο ίδιος αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο».

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ κάνουν λόγο για πλήρη οργανωτική και λειτουργική αδυναμία του φορέα στο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και στα αιτήματα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του.

Μάλιστα σημειώνουν ότι ο υπουργός Εργασίας "επενδύει πολιτικά, στην στοχοποίηση των εργαζομένων του φορέα και στον κοινωνικό αυτοματισμό, αποδομώντας αυτούς, που χάρη στο φιλότιμό τους, εξακολουθεί και λειτουργεί αυτός ο φορέας με τις τεράστιες ελλείψεις". Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας επέλεξε να περάσει στην αντεπίθεση με τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ προχωρώντας μάλιστα σε πειθαρχικό λόγο καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι αναμένουν χρόνια την σύνταξη τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συμμετοχή ιδιωτών στις διαδικασίες του φορέα, σημειώνοντας ότι «οι ιδιωτικές εταιρείες ευθύνονται σε μέγιστο βαθμό, που δεν έχουμε ακόμα το αναγκαίο λογισμικό (το οποίο θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει εδώ και καιρό), ώστε να μπορούμε να κάνουμε στοιχειωδώς τη δουλειά μας σε πλήθος περιπτώσεων, που αδυνατούμε ακόμα και σήμερα να εξυπηρετήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάληψη, ΕΦΚΑ,katalipsi, efka