Κατάληψη κτιρίου από τη ΠΟΓΕΔΥ - «Επιτακτική η ανάγκη για μετακόμιση των εργαζομένων» δήλωσε ο Αραχωβίτης

«Είναι γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του υπουργείου στην οδό Μενάνδρου, το οποίο είναι ένα παλιό κτίριο, δεν έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια και πάντα υπήρχε η πρόθεση, τουλάχιστον από τη δική μας την κυβέρνηση, να μεταφερθούν οι υπηρεσίες από εκεί».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας την κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου, στην οδό Μενάνδρου 22, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΠΟΓΕΔΥ,

ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στο κτίριο της οδού Μενάνδρου έχουν να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τη γκετοποίηση της περιοχής, και απαιτούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και άμεση μετακόμιση σε κατάλληλα κτίρια.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, έχει γίνει μία σοβαρή προσπάθεια προκειμένου όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου να μεταφερθούν, από τα επτά διαφορετικά κτίρια που βρίσκονται σήμερα, σε ένα, ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν.

Πάντως, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης ενός άλλου, μεγάλου κτιρίου, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου. «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε κοντά στο να μεταφερθούμε οριστικά. Έχουμε αποφασίσει να πάμε σε ένα ενιαίο σύγχρονο κτίριο, να είμαστε όλοι μαζί και να έχουμε τις ανέσεις που προσφέρει ένα σύγχρονο κτίριο», επισήμανε.

«Επείγει ιδιαίτερα η κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Μενάνδρου, μας επείγει να μεταφερθούν από εκεί οι υπηρεσίες άμεσα» υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε πως σε πρώτο χρόνο έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν κάποιες εργασίες συντήρησης εκεί, καθώς «τόσο η περιοχή όσο και το κτίριο δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες εργασίας για υπαλλήλους και μάλιστα μιας απομακρυσμένης υπηρεσίας από την κεντρική δομή. Κατανοούμε τους υπαλλήλους μας, τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υπομονή μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε κοντά στο να μεταφερθούν οριστικά».

Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης μίλησε για το νέο νομοσχέδιο για την αλιεία που επεξεργάζεται το υπουργείο, το οποίο θα αντικαταστήσει «το ισχύον νομικό πλαίσιο που είναι από το 1966». «Φιλοδοξούμε το νέο νομοσχέδιο, που θα φέρουμε και θα γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, να συγκεντρώσει όλες τις τροποποιήσεις, που έχουν γίνει κατά καιρούς, σε ένα ενιαίο Σώμα» και να «διατηρήσει το βασικό στόχο που είναι η προστασία των ιχθυοαποθεμάτων, άρα και του εισοδήματος των όλων αλιέων. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος», υποστήριξε.

«Ένα νομοσχέδιο πρέπει να βλέπει και μπροστά» και αυτό «θα πρέπει για τα επόμενα 30-40 χρόνια να προβλέπει για τις εξελίξεις από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την είσοδο ξενικών ειδών κ.λπ. Όλα αυτά φιλοδοξούμε να τα ενσωματώσουμε σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο που θα είναι και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι δεν θα ανανεωθεί το διαχειριστικό σχέδιο για τη βιντζότρατα, το οποίο ολοκληρώνεται σε 15 ημέρες. «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό δουλεύει «γιατί υπάρχει ένα διαχειριστικό σχέδιο για ερευνητικούς σκοπούς συλλογής δεδομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα