Καταφύγι Κοζάνης: Με ελικόπτερο θα γίνει ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου.

Για 8η ημέρα, μετά την επέλαση του χιονιά παραμένουν 4 άτομα εγκλωβισμένα στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού.

Σήμερα αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός τους με ελικόπτερο αφού, τα μηχανήματα θα χρειαστούν μέρες ακόμα για να ανοίξουν τον δρόμο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Συγκεκριμένα ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού έφθασε στο χωριό, παρέλαβε δύο εκ των τεσσάρων εγκλωβισμένων κατοίκων και τους μετέφερε στο Βελβεντό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομο Ασλανίδη, «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα, που έχουν απομείνει στο χωριό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, στον χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μετά τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, δόθηκε η εντολή, ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού να αναλάβει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα