Κασσελάκης, Τεμπονέρας, Φάμελλος και Πολάκης ανακατεύουν την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα τροπή τείνει να πάρει η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 επιπλέον πρόσωπα το σκέφτονται ή δέχονται επίμονες προτάσεις να προστεθούν στους 4 υποψηφίους που ήδη έχουν δηλώσει επίσημα το παρόν και κανείς από αυτούς δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει την κούρσα, κάτι που ξεκαθαρίζουν και σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες.

Συγκεκριμένα,

μετά τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από μια ενδεχόμενη συμμετοχή των Στέφανου Κασσελάκη, Διονύση Τεμπονέρα, Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη.

Αρχή καμπάνιας από τον Κασσελάκη

Ξεκινώντας από τον κύριο Κασσελάκη, τις τελευταίες μέρες έχει καταστεί σαφές μέσα από μια σειρά δημόσιων δράσεων του ότι εργάζεται στην κατεύθυνση συμμετοχής του στην κούρσα. Τη Δευτέρα κατέθεσε μια αρκετά εκτενή πολιτική πλατφόρμα για τον ουσιαστικό διάλογο τον οποίο θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει για τις τομές που εκκρεμούν στη χώρα, αλλά και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Την αμέσως επόμενη ξεκίνησε περιοδεία στο Κιλκίς, από όπου την Τρίτη και την Τετάρτη προχώρησε σε κεντρικοπολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές και την κρατική ανεπάρκεια που αποκαλύπτουν. Επιπλέον, από το περιβάλλον του κυρίου Κασσελάκη δεν διαψεύδεται ότι ο ίδιος βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένες σκέψεις να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις.

Πιθανή στήριξη Πολάκη σε Κασσελάκη

Σε συνάρτηση με το αν θα πάρει οριστικά μια σχετική απόφαση ο κύριος Κασσελάκης, θα εξαρτηθεί και η απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ (στα social media) να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Οι σχέσεις των δύο προσώπων κρητικής καταγωγής είναι γνωστές, καθώς δεν έχει διαψευστεί ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν αυτός που έφερε τον κύριο Κασσελάκη σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, πολύ πρόσφατα ο κύριος Πολάκης δεν έκρυψε τη θετική του αποτίμηση για τις θέσεις που εξέφρασε ο κύριος Κασσελάκης, γράφοντας στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!». Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που και ο κύριος Κασσελάκης έχει εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη δουλεία του τομέα διαφάνειας της Κουμουνδούρου, του οποίου επικεφαλής ήταν για χρόνια ο Παύλος Πολάκης. Ίσως, λοιπόν, ο κύριος Πολάκης προσανατολίζεται στο να κλείσει το σενάριο της υποψηφιότητας του με μια ενδεχόμενη στήριξη του κυρίου Κασσελάκη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Φάμελλο

Πάνω στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο υποψηφιότητας του προσωρινού προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Dnews», μολονότι ο κύριος Φάμελλος προσπαθεί να παραμένει προσηλωμένος στην ευθύνη που έχει αναλάβει, παρόλα αυτά δεν διαψεύδει ότι δέχεται και αυτός επίμονες πιέσεις να είναι υποψήφιος, ενδεχόμενο που αποφεύγει να αποκλείσει τόσο στον δημόσιο λόγο του όσο και κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η τελική του απόφαση θα παρθεί την τελευταία στιγμή (το όριο της κατάθεσης υποψηφιοτήτων έχει τεθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν θα συγκληθεί το διαρκές συνέδριο του κόμματος) και πιθανότατα ανάλογα με το αν θα έχουν προκύψει και άλλες νέες υποψηφιότητες, όπως αυτή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση Τεμπονέρα

Αντιθέτως, οι πληροφορίες για τον Διονύση Τεμπονέρα αναφέρουν ότι πολύ σύντομα, μάλλον σήμερα, θα ξεκαθαρίσει τις δικές του προθέσεις με κείμενο το οποίο αναμένεται να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε σχέση με την κατεύθυνση των αποφάσεων που φέρεται να έχει ήδη λάβει, δεν υπάρχει καθαρή εικόνα δεδομένου ότι τις τελευταίες βδομάδες βρίσκονταν σε διακοπές σε Πήλιο και Χίο, αποφεύγοντας τις πολιτικές παρεμβάσεις.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΡΟΕΔΡΙΑ #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης Τεμπονέρας Φάμελλος, Πολάκης, ΣΥΡΙΖΑ,kasselakis teboneras famellos, polakis, syriza