«Καρφί» Γιώργου Παπανδρέου σε Άκη Σκέρτσο: «Ουδείς δικαιούται να παραγράφει θηριωδίες»

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Με δήλωσή του, επέκρινε ξεκάθαρα τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος της πόλης τόνισε πώς «οι αγώνες για την ελευθερία,

οι θυσίες του Ελληνισμού, αλλά και οι θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ναζί στα Καλάβρυτα και αλλού στην Ελλάδα, ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται».

Ο Γ.Παπανδρέου επανάλαβε ότι «αυτή ήταν πάντα και είναι και σήμερα η αμετακίνητη θέση της Δημοκρατικής Παράταξης και η απαίτηση του Ελληνικού λαού».

Επέκρινε έντονα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις πρόσφατες δηλώσεις του λέγοντας συγκεκριμένα πως «ουδείς δικαιούται, όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να παραγράφει θηριωδίες που απαιτούν δικαίωση και να υποτιμά αγώνες, που αποτελούν φάρους για τον Ελληνισμό. Ο λαός δεν ξεχνά!».

Η δήλωση Σκέρτσου

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή 12/05, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια», είχε πει χαρακτηριστικά ο Α.Σκέρτσος προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ #ΑΚΗΣ_ΣΚΕΡΤΣΟΣ #ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ #ΝΑΖΙ #ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ_ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρφί Γιώργου Παπανδρέου, Άκη Σκέρτσο, Ουδείς,karfi giorgou papandreou, aki skertso, oudeis