Καρδίτσα: Και μια έγκυος ανάμεσα στους 47 εγκλωβισμένους - Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας περιμένουν οι 47 εγκλωβισμένοι στην Οξυά, χωριό στην Καρδίτσα με 9 οικισμούς. Αρκετοί κάτοικοι ωστόσο δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη το χωριό δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό. «Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος επιβεβαιώνοντας ότι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,

ελικόπτερο από την Αθήνα σπεύδει να παραλάβει έγκυο πέντε μηνών και γέροντες από τα 40 αποκομμένα χωριά στον ορεινό όγκο Αργιθέας.

Πριν από λίγο έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Μεσοβούνι.

Σήμερα ο Τσίπρας, την Τρίτη ο Μητσοτάκης στις πληγείσες περιοχές

Στο νομό Καρδίτσας, υπολογίζεται ότι 5.000 σπίτια και καταστήματα στην πόλη και 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές, καθώς επίσης το οδικό δίκτυο, η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, οι υποδομές, οι καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο.

Αύριο μεταβαίνει στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των ζημιών και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αποκατάστασης. Στις πληγείσες περιοχές θα βρεθεί σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Tην Τετάρτη, την πληγείσα περιοχή θα επισκεφθεί και ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Επιχειρούμε με 265 μηχανήματα σε 70 σημεία» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι αναζητείται πρόσβαση στις αποκλεισμένες περιοχές, ενώ με τη βοήθεια του στρατού επιχειρείται να στηθούν άμεσα δύο γέφυρες στο Μουζάκι. Παράλληλα γίνονται αποτιμήσεις των καταστροφών για γρήγορες αποζημιώσεις, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα