Καραδοκεί η Τουρκία και για το Αγαθονήσι: Έστειλαν πλοία στο ναυάγιο

Τρεις ακταιωροί εμφανίστηκαν πολύ κοντά στο Αγαθονήσι, σύμφωνα με πληροφορίες - Μόνο για δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής κάνει λόγο το Πεντάγωνο

Με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης στο Αγαθονήσι, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέπεμψε Navtex ανατολικά του Αγαθονησίου.

Στο σημείο είχαν εμφανιστεί τρεις ακταιωροί, οι TCSG IZMIR, DIDIM και FAMAGUSTA οι οποίες έφτασαν μέχρι βορειοοανατολικά του Αγαθονησίου, συμφωνα με την έγκυρη εφαρμογή MarineTraffic.

Το Ελληνικό Πεντάγωνο, από την άλλη πλευρά, κάνει λογο

μόνο για δύο σκάφη της ακτοφυλακής, που όπως δηλώνουν, κινήθηκαν μόνο σε τουρκικά χωρικά ύδατα, και δεν ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε ναυάγιο που συνέβη στη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Τουλάχιστον 16 νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά, έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 20 μετανάστες και πρόσφυγες, βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες.

Πλωτά του Λιμενικού ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή το άψυχα σώματα έξι ατόμων (ενός άνδρα, δύο γυναικών και τεσσάρων παιδιών) ενώ πριν από λίγο περισυλλέγησαν άλλοι 8 σοροί χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.

Σε παραλία του Αγαθονησίου κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Από το πρωί στο σημείο της τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Keywords
Τυχαία Θέματα