Καπερνάρος για Φωτιά στο Μάτι: Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους - Ο τότε Υπουργός Τόσκας έπρεπε να είναι κατηγορούμενος (βίντεο)

«Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων για τη φωτιά στο Μάτι, Βασίλης Καπερνάρος.

Η ανάκριση για τη φωτιά στο Μάτι έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα του ανακριτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος διαπίστωσε κακουργήματα.

«Παραμένει πλημμέλημα. Στη

φάση που είμαστε ο κ. Εισαγγελέας επεξεργάζεται το πόρισμα του κ. Ανακριτή. Έχει τελειώσει η ανάκριση, συγκεντρώθηκε το εξαιρετικό, ποινικό, αποδεικτικό υλικό και μαζί με το πόρισμα του Ανακριτή είναι στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος το μελετά», εξέφρασε αρχικά ο κ. Καπερνάρος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Στην ερώτηση για το αν θα πάει κάποιος φυλακή, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «αυτό είναι θέμα δικαστηρίου. Το θέμα είναι το άλλο, το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο».

Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να καλύψουν άλλους - «Ο τότε υπουργός κ. Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος»

«Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο».

«Στο δικαστήριο θα αποκαλυφθούν πολλά. Εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες», πρόσθεσε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στους δύο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

«Η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε στην ίδια εκπομπή κάτοικος του Νέου Βουτζά, ενώ εγκαυματίας διαμαρτυρήθηκε για «πλήρη αδιαφορία από το κράτος».

Μία κάτοικος, από την άλλη, έκανε λόγο για τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν:

1.Το αίτημα της δικαίωσης

2.Αλήθεια

3.Τιμωρία

«Τρία χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο πρώτο», σημείωσε.

«Η 23η Ιουλίου προκλήθηκε από ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν τη φυσική καταστροφή», ξεκαθάρισε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα