«Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή» από ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη

Στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζεται μια επικαιρότητα στην οποία κυριαρχεί η υπόθεση Γεωργούλη και όχι μια αμιγώς πολιτική ατζέντα απολογισμού της προηγούμενης τετραετίας και προγραμματικής αντιπαράθεσης για την επόμενη, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία 33 μέρες πριν τις εκλογές.

Η καταγγέλλουσα επιβεβαιώνει ότι δεν γνωρίζαμε

Ωστόσο, στελέχη

της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η στάση της ηγεσίας του ήταν ξεκάθαρη και μάλιστα, προς επίρρωση αυτής της θέσης, παραπέμπουν στη χθεσινή ανάρτηση της ίδιας της καταγγέλλουσας εις βάρος του Ευρωβουλευτή, της Ελένη Χρονοπούλου, η οποία τονίζει ότι είχε επιλέξει να μην ενημερώσει κανέναν άλλον πέρα από τους συνηγόρους της, ούτε καν την οικογένεια της. Επομένως, θεωρούν ότι αυτή η ανάρτηση καλύπτει το κόμμα, επαληθεύοντας τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους ευρωβουλευτές Στέλιο Κούλογλου και Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και την εκπρόσωπο Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν και οι ίδιοι, επιβεβαιώνει πως οι έρευνες που έγιναν μετά από σχετικές φήμες που υπήρχαν εις βάρος του κυρίου Γεωργούλη στις Βρυξέλλες, τόσο με ερώτηση προς τον ίδιο όσο και προς το ευρωκοινοβούλιο, δεν οδήγησαν κάπου, ακριβώς επειδή ή ίδια η καταγγέλλουσα δεν είχε αφήσει να διαρρεύσει η καταγγελία της. Σημειώνουν, δε, ότι χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για την αποπομπή του ευρωβουλευτή από το κόμμα όταν δημοσιοποιήθηκαν οι σχετικές πληροφορίες από την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κυρία Μέτσολα, η οποία ενημέρωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Παρέμβαση στο ζήτημα από τον Αλ. Τσίπρα

Στο ζήτημα παρέμβει, δε, χθες από το Λαύριο ο ίδιος ο Αλέξη Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως «σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με έμφυλη βία, δεν υπάρχουν ‘ναι μεν αλλά’, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις”, συμπληρώνοντας: “Εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα. Το μήνυμα που στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος και όποιος κι αν είναι αυτός. Όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια, οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται.

Μεγαλύτερη αξία από όλες τις αξίες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν χωράει ανοχή στη βία”. Με αυτή τη δήλωση, που ανάρτησε σε μορφή βίντεο στα σόσιαλ μίντια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφενός αναλαμβάνει δείχνει ότι δεν κρύβεται από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφετέρου ξεκαθαρίζει ότι δεν παρέχεται καμία κάλυψη στον ευρωβουλευτή και πως μόνο η βελγική δικαιοσύνη μπορεί να τον δικαιώσει ή να τον καταδικάσει.

Δεν έγιναν από εμάς οι διαρροές του ονόματος

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αποκάλυψης του ονόματος της κυρίας Χρονοπούλου, κάτι για το οποίο σαφείς αιχμές εναντίον της Κουμουνδούρου άφησε η ίδια η καταγγέλλουσα, στην Κουμουνδούρου επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι δεν προέρχεται από αυτούς.

Αντιθέτως, υπογραμμίζουν πως κατανοούν πλήρως την επιλογή της (μέχρι χθες το απόγευμα, που πλέον δεν είχε νόημα επειδή είχε διαρρεύσει) να μην αποκαλύψει την ταυτότητα για λόγους προστασίας των οικείων της. Όπως ανέφερε η κυρία Τσαπανίδου, εκτιμούν ότι συνήθως για τέτοιου είδους αποκαλύψεις ευθύνονται τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Dnews» το ζήτημα συζητήθηκε και στη κοινότητα των διαδικτυακών φίλων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, προς την οποία υπάρχουν επίσης κατηγορίες για τη διαρροή του ονόματος της κυρίας Χρονοπούλου.

Η μέχρι στιγμής εικόνα που υπάρχει, είναι ότι οι οποίες αναφορές υπήρξαν σε λογαριασμούς, έγιναν αφού είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητα της κυρίας Χρονοπούλου στα Μέσα. Επιπλέον, στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως δεν είχαν κανέναν λόγο να πυροδοτήσουν μια αντιπαράθεση με το κόμμα που επιδιώκουν μετεκλογική συνεργασία.

Άνοιγμα Τσίπρα σε κεντρώους και κεντροδεξιούς

Τέλος, σε ότι αφορά τα πολιτικά θέματα που επέλεξε να ανεβάσει χθες στο Λαύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ξεχωρίζει η αναφορά στους «κεντρώους» και στους «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους, οι οποίοι «αισθάνονται ντροπή γι’ αυτή την κυβέρνηση», καθώς «δεν κυβερνά ένα ιστορικό κόμμα, αλλά μία οικογένεια που έχει μετατρέψει τη διακυβέρνηση σε Ανώνυμη Εταιρεία». Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στη Δράμα.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΒΙΑΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμία, ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργούλη,kamia, syriza, georgouli