Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ, δύσκολη αποστολή για τους υπόλοιπους

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League, με συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών ομάδων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης) και συνολικό στόχο για το ελληνικό ποδόσφαιρο τις περισσότερες δυνατές προκρίσεις και νίκες, στην πιο κρίσιμη χρονιά για το ευρωπαϊκό μέλλον των ομάδων μας.

Πρώτος στην κληρωτίδα από τις ελληνικές ομάδες κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ,

ο οποίος κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας - Νταντάλκ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται εκτός έδρας στις 22/8 και την ρεβάνς στην Τούμπα στις 29/8.

Η αμέσως επόμενη ελληνική ομάδα που κληρώθηκε ήταν η ΑΕΚ, με τον «δικέφαλο» να κληρώνεται με τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας - Τράμπζονσπορ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και την ρεβάνς εκτός έδρας μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Ατρόμητος, εφόσον περάσει την Λέγκια Βαρσοβίας, θα αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ ή την Ρέιντζερς, με την ομάδα του Περιστερίου να έχει μπροστά της σημαντικά εμπόδια με φόντο την παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Περιστέρι.

Τέλος, ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν Βελιγραδίου ή Μαλάτιασπορ αν περάσει τη Μόλντε, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται εκτός έδρας και η ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έμαθαν νωρίτερα και  τους πιθανούς τους αντιπάλους στα πλέι οφ του Champions League, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να αντιμετωπίζει τον νικητή του ΑΠΟΕΛ - Καραμπάκ και τους «ερυθρόλευκους» τον νικητή του Πόρτο - Κράσονταρ.

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού από την τουρκική Μπασακσεχίρ, κάτι που δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ εάν αποκλειστεί από τον Άγιαξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα