Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Άνοιξε» και πάλι η Αθηνών - Λαμίας, «ίσως να ξανακλείσει»

Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Φίλιππος» και στην Αττική, έκλεισε και άνοιξε περίπου 30 λεπτά μετά η Εθνική Οδός από Καλυφτάκη, μέχρι τα Οινόφυτα, λόγω χιονόστρωσης (περίπου 10 εκατοστών). Ίσως ξανακλείσει ο δρόμος, σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας, μόνο με αλυσίδες πάνω από τα διόδια Αφιδνών.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών

– Λαμίας, ενώ εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης κλείνουν συνεχώς δρόμοι στην Αττική και στην Αθήνα.

Η διακοπή ήταν προσωρινή, για περίπου 30 λεπτά, ακόμα και για τα οχήματα με τις αλυσίδες, ενώ πλέον από Οινόφυτα μέχρι Βαρυμπόμπη η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ στην Καλυφτάκη γυρίζουν πίσω τους οδηγούς που δεν έχουν.

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1501800750850224131}

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο ΣΚΑΪ, γίνονται έλεγχοι για τα οχήματα εάν έχουν αλυσίδες και μόνο έτσι προχωρά η διέλευσή τους στην Εθνική Οδό, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Στυλιανίδη, να αναφέρει ότι η Νέα Οδός θα ανοίγει και θα κλείνει προληπτικά.

Ο κ. Πατούλης προειδοποίησε ότι τα οχήματα που επιστρέφουν στην Αθήνα, μπορεί να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο, δημιουργώντας εμπόδια στον αποχιονισμό των περιοχών της Αττικής.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιφέρειας Αττικής και αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές που ο «Φίλιππος» έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Ο διευθυντής της Τροχαίας, ανέφερε ότι ο δρόμος έκλεισε για 25-30 λεπτά, ενώ ο ίδιος έκανε παράκκληση για τους οδηγούς να βάζουν αλυσίδες, ενώ ανέφερε ότι υπήρξε και χιονόστρωση.

Όπως αναφέρει η Αττική Οδός, γίνεται ρίψη άλατος σε όλη την έκταση του δρόμου, ενώ λίγο μετά τις 07:00 στην Αττική Οδό χιόνιζε, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

{https://youtu.be/2tputxF1C5A}

Παράλληλα, στην Αττική έχουν κλείσει:

Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του "414" Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μακρής

Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμητό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα, από την 32 χιλιομετρική απόσταση, στις Αφίδνες μέχρι την 58, 520, στα όρια του Νομού Αττικής. Σε αυτό το τμήμα της Εθνικής Οδού δεν επιτρέπεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Φίλιππος, Έκλεισε, Αθηνών - Λαμίας, Καλυφτάκη, Οινόφυτα,kakokairia filippos, ekleise, athinon - lamias, kalyftaki, oinofyta