Κακοκαιρία εξπρές με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνι στην Πάρνηθα το Σαββατοκύριακο

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά το έντονο τσουχτερό κρύο, τις καταιγίδες και το πρώτο...χιόνι στην Πάρνηθα.

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού από αύριο και όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα μια κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο θα επισκεφτεί τη χώρα μας.

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ
Προσοχή στους θυελλώδεις ΒΔ ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ που πρόσκαιρα θα έχουν ριπές έως 10 το Σαββατοκύριακο.
Οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ https://t.co/7HiIcX0fmG pic.twitter.com/5LfXbVZDlj

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 16, 2023

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Κολυδάς: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με ανέμους έως και 10 μποφόρ

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια γερή δόση χειμώνα με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ΣK #επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου.@GSCP_GR @EMY_HNMS pic.twitter.com/k66aWK3v54

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 16, 2023

Το πρώτο χιόνι στην Πάρνηθα είναι γεγονός

Πάντως, το Σαββατοκύριακο οι βοριάδες δεν θα φέρουν μόνο κρύο, αλλά και τα πρώτα χιόνια ακόμη και στα βουνά των πιο νότιων περιοχών της χώρας. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι θα δούμε το πρώτο... λευκό πασπάλισμα στην Πάρνηθα.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου οι βοριάδες θα ενισχυθούν και τα φαινόμενα θα μεταφερθούν από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και τα νοτιοανατολικά της Ελλάδας. Χιόνια και μάλιστα με πυκνή χιονόπτωση θα πέσουν στη δυτική Μακεδονία και σε περιοχές πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι άστατος στα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ξεροβόρι και ηλιοφάνεια, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. Τη νύχτα θα έχει βελτιωθεί το σκηνικό σχεδόν παντού.

Πού θα χιονίσει το Σάββατο:

Βόρεια Ελλάδα: πάνω από 800 μέτρα(Μακεδονία, Θράκη)

Κεντρική Ελλάδα: πάνω από 1.200 μέτρα (Πήλιο, Παρνασσός, κορυφή Πάρνηθας)

Keywords
Τυχαία Θέματα